Медвједићи, један јеж, магаре и крокодил – редовно се возе аутобусом на линији 604

ГС
Foto: снимак екрана/Јутјуб

Навикли смо да причамо о гужвама, застојима и недостатку клима уређаја у возилима. Зато прича о аутобусу који има климу, бесплатан интернет и још је украшен, заслужује пажњу.

Играчке трогодишње Маше нису једини плишани путници на линији 604. Велики број медведића, један јеж, магаре и крокодил – редовно се возе од окретнице у Блоку 45 до Петровчића. Своје радно место возачи су сами овако украсили.

Играчке трогодишње Маше нису једини плишани путници на линији 604. Велики број медведића, један јеж, магаре и крокодил – редовно се возе од окретнице у Блоку 45 до Петровчића. Своје радно мjесто возачи су сами овако украсили.

„Све се то случајно десило. Било је све сиво, као што знате. Рекох, хајде да променимо нешто и онда смо кренули прво од јелкица, па смо видели да ту могу и играчке. Онда колега има пар играчака у својим колима, и ја у својим, и онда смо дошли на идеју, хајде да тако сакупимо играчке и да окитимо аутобус. Ето, и тако је то кренуло", објашњава Зоран Спасовски возач аутобуса на линији 604.

Сада има двадесетак играчака, али има места и за нове. Када их примете, најмлађи путници нису равнодушни, а понекад донесу и своје.

„Мајка се возила са дететом на предњем седишту. Ја сам возио, наравно чујем разговоре путника. Питала је прво мајку да ли може да добије играчку, а она је рекла немојте да ометате возача док вози. Дете је рекло, онако тужним гласом, 'мама, ја ћу питати чику да ми да играчку и он ће ми дати, видећеш'. И кад је дошла станица, кад је дете требало да изађе напоље, пришло ми је, 'чико је л' могу да добијем ову куцу?'. Ја сам скинуо и дао. Дете је изашло срећно и задовољно, и ја сам срећан што је дете задовољно“, каже Александар Антонијевић, возач овог необичног аутобуса.

Много је срећних и задовољних изашло из аутобуса на линији 604. Зато је Зорану и Александру, иначе тежак посао возача у јавном превозу љепши и лакши, преноси РТС.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана