Маск: Политика Америке води нас ка трећем свјетском рату

ГС
Маск: Политика Америке води нас ка трећем свјетском рату

Најбогатији човјек свијета Илон Маск, шеф Тесле и друштвене мреже Икс, сматра да човјечанство иде ка трећем свјетском рату због политике коју воде америчке власти, гурајући Русију и Иран у коалицију са Кином.

"Мислим да ми, а да тога нисмо свјесни, идемо ка трећем свјетском рату, доносећи глупе одлуке једну за другом", наводи Маск у подкасту објављеном на његовој страници на мрежи Икс.

Према ријечима Маска, политички курс који је изабрао Вашингтон гура Русију и Иран да уђу у савез са Кином, који заједно представљају импресивну противтежу Западу.

Уколико се сукобе интереси ове двије стране, треба очекивати битку великих размјера у којој коалиција предвођена САД неће имати предност у индустријској снази, која би могла да обезбиједи побједу.

"Русија има сировине, а Кина индустријски потенцијал, што је, искрено, идеална комбинација са тачке гледишта рата'', сматра Маск и позива власти САД да напусте политику конфронтације.

Он оцјењује да је садашња политика Вашингтона неразумна.

"Могуће је да се никада не бисмо опоравили од трећег свјетског рата, али мислим да у овом тренутку тај ризик убрзано расте", закључује Маск.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана