Манекенка открива Берлусконијев раскалашени живот

Коријере дела сера
Манекенка открива Берлусконијев раскалашени живот

Aфера у којој је главни лик италијански премијер Силвио Берлускони, а мјесто радње његова луксузна викендица у којој је приређивао раскалашне забаве, готово свакодневно постаје све пикантнија.

И овај пут у причу је укључена једна од оних које су присуствовале Берлусконијевим оргијама. Манекенка Барбара Монтереале (23) изјавила је да јој је плаћено да дође на забаву коју је приредио премијер, а тврди и да јој се једна од дјевојака с фамозних забава повјерила да је спавала с Берлусконијем.

Берлускони је Барбарине услуге наводно платио новцем, огрлицама и прстењем. Барбара се чак пожалила да јој "Папи", како је Берлускони волио да му се тепа, након једне од забава у новембру прошле године није платио услуге, што је њу заиста повриједило. Као и остале дјевојке, исплату за квалитетно урађен "посао" Барбара је примала у коверти на крају забаве.

Монтереале тврди да посједује аудио и видео-запис те вечери, чију аутентичност провјеравају тужиоци у Барију.

Такође, Монтереале наводи да јој је понуђена велика количина новца за те фотографије, али дала их је новинама "Ла република", јер је жељела да "истина" о тим вечерима напокон изађе на видјело.

- Једна од фотографија показује хотелску собу у Риму коју сам дијелила с Патрицијом Д'Aдарио. Собу у коју сам се вратила сама да спавам након што је Патриција провела ноћ у палати "Грациоли". Поново се нашла са мном тек ујутро - објашњава Монтереале.

Такође, рекла је да није проститутка те да није спавала с Берлусконијем.

Није се могла сјетити имена других дјевојака, јер је већина била источноевропског поријекла и није с њима разговарала.

- Већином су биле странкиње, Словакиње, Румунке или нешто слично томе. Не знам тачно из којих земаља, али сигурно с истока Европе. Закључила сам то према њиховим нагласцима док су причале италијански - прича Монтереале те додаје да су дјевојке биле врло опуштене и надметале се која ће Берлусконију бити ближа.

Добро држећи 72-годишњи Берлускони оптужен је да је плаћао ескорт даме да анимирају госте на његовим забавама у палати "Грациоли" и вили "Чертоза". Рекао је наравно да су оптужбе лаж и глупост, те дио плана да се уочи састанка Г8 окаља његов беспријекорно чист углед.

- Још једном новинске су странице пуне смећа и лажних оптужби. Нећу допустити да будем условљаван таквом агресијом - рекао је Берлускони.

Његов адвокат порекао је истинитост оптужби изнесених против италијанског премијера, који никада, како тврди, не би учествовао у било каквој илегалној радњи. Берлускони је, сматра његов адвокат, довољно симпатичан да не мора да плаћа женама да би биле у његовом друштву.

Једна од три дјевојке којима је Берлускони наводно плаћао услуге рекла је истражиоцима из Барија да је провела ноћ у вили у којој Берлускони живи за вријеме бурног развода. Због деликатности исказа, једној од свједока дозвољено је да напусти Италију, јер је тврдила да јој је угрожена базбједност. То је још један ударац на Берлусконија свега мјесец дана након афере са 18-годишњим моделом с којом, каже није имао сексуалне односе.

Детаље око забава и нове Силвијеве дјевојке објелоданила је истрага над двојицом сводника.

За организацију "посјета" Берлусконијевим вилама оптужен је Ђампаоло Тарантини (35), бизнисмен из Пуље, који је заједно са пет година старијим братом Клаудијем власник "Технохоспитала", компаније која се бави набавком опреме за болнице. Оптужба га терети да се бавио организовањем проституције. Прије неколико дана саслушао га је судија за прекршаје. Извори из канцеларије државног тужиоца тврде да се на ексклузивним локацијама у Риму и на Сардинији проводи истрага у вези са кривичним дјелима организовања и навођења на проституцију. Као докази послужили су снимљени телефонски разговори у којима Тарантино са ескорт-дамама уговара цијену и начин плаћања услуга.

Тарантини није знао да је под истрагом због корупције. Према извјештајима финансијске полиције, његова компанија давала је испод жита велики новац како би добила уговоре за снабдијевање здравствених установа.

Према до сада прикупљеним доказима, Тарантини је био посредник који је послао 42-годишњу Патрицију Д'Aдарио на двије Берлусконијеве забаве. Са италијанским премијером упознао ју је заједнички пријатељ Макс, који се представио као Ђампи. Патриција је на суду потврдила да је за прво вече договорена цифра од 2.000 евра, али је примила упола мање, јер није жељела да остане цијелу ноћ:

- Другом приликом, ноћ прије предсједничких избора у СAД, преноћила сам, и наредног јутра напустила палату "Грациоли". Када сам се вратила у хотел, пријатељица која је са мном такође провела ноћ са Берлусконијем, питала ме да ли сам добила коверту, али сам јој одговорила да нисам добила ништа. Требала ми је помоћ око једног посла са некретнинама, а Берлускони је обећао да ће помоћи. Ђампаоло ми је рекао да када италијански премијер нешто обећа, он то испуни - испричала је Патриција.

Она је мобилним телефоном снимала разуздане забаве које Берлускони приређује у својој вили. Снимци су заиста инкриминирајући и право је чудо да Патриција није покушала да уцијени Берлусконија. Патриција такође посједује и снимке телефонског разговора с Берлусконијем, у којем јој поручује да је чека у кревету.

Силвијева љепотица чак се кандидовала за Градску скупштину под слоганом "Пуља прије свих", али није успјела да уђе у њен састав и започне скроз нову, политичку каријеру.

Њена прича се потпуно поклапа са исказима које су дале друге двије жене. Обје су тврдиле да су контактирале са Ђампаолом. Некада су имале само неколико часова до поласка и у тим случајевима су их на аеродрому чекале авионске карте.

По доласку у Рим, оне су према договору таксијем долазиле до раније договорене локације (увијек је то био хотел), гдје их је чекао Ђампаолов шофер, који би их одвезао до палате "Грациоли".

- Прије него што бисмо дошле до палате, било нам је наложено да подигнемо стакла на вратима аутомобила, која су била замрачена. Док смо се у хотелу припремале за полазак, упутства су била јасна: елегантна одјећа и без пуно шминке - каже Патриција.

Оптужбе о разуларености Берлусконијевим су политичким противницима пружиле добру основу за обрачун с политичарем који има монопол у политици и упркос бројним скандалима успијева да остане популаран у јавности.

Фотографије

Како се обим скандала проширио, у јавности су се појавиле слике двије младе жене које су се фотографисале у ономе што оне кажу да је купатило палате "Грациоли", премијерове приватне резиденције у Риму. Фотографије су настале током забаве 4. новембра прошле године.

превео: Миленко Киндл

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана