Лука Црепуљаревић, домаћин: Живот на селу вреднији од сваког богатства

Маријана Миљић Бјеловук
Лука Црепуљаревић, домаћин: Живот на селу вреднији од сваког богатства

ЗЛАТИБОР - Живот на селу је тежак, али је данас неупоредиво лакши него када су од мукотрпног рада на њиви, али и од држања стоке живели мој деда и отац. Драго ми је што сам мотивисао многе младе да се из града врате на село, односно на огњишта која су им оставили њихови преци, прича за “Глас Српске” Лука Црепуљаревић из села Семегњево које је смјештено у самом срцу Златибора.

Луку прати епитет најмлађег домаћина у Србији, а својим иступима у медијима и на друштвеним мрежама одушевио је цијели регион.

Себе описује као младог човјека који живи у природи и у складу са њом, а при том прати све модерне трендове и дешавања које су наметнуле савремене технологије.

- Природа је та која оплемењује човека и омогућава да човек цени њене благодати. Људи су у мору свега и свачега што им се сервира успели да препознају топлину сеоског амбијента, шпорета и топлог бакиног ручка. То закључујем из много коментара пратилаца који кажу да сам их вратио у детињство - наводи Лука којег на друштвеним мрежама прати и старо и младо, међу којима су и познате личности.

Лука не крије да је срећан што је успио да својим животним ставовима одушеви јавност.

- Највеће признање и подстрек за даље стварање како на факултету тако и у развоју и даљем грађењу свог домаћинства јесте то што ми се јављају и они млађи од мене, који су у неком прелазном периоду из детета у човека. Наводе ми да сам их позитивно усмерио и мотивисао. Драго ми је да сам постао познат не због тога што радим нешто што други не раде, односно што сам у томе јединствен, већ са својим позитивним ставовима и размишљањима - наводи Лука са осмијехом на лицу.

Скромни младић са Златибора, који је тек напунио 21 годину, ни када је ријеч о скромности нема мане, јер наводи да од њега има много бољих домаћина у материјалном смислу, односно сређенијих и богатијих домаћинстава.

- Тренутно радим на модернизацији домаћинства. Пријају ми комплименти да сам домаћин и газда у моралном смислу, што за мене има много већу тежину од материјалних вредности. Највеће ми је признање што сам мотивисао и друге младе да се враћају на село. Живот на селу је тежак, али не јер нема услова него што треба много да се ради. Држим се оне пароле да рад увек побеђује - испричао нам је Лука.

Поред тога што брине о свом домаћинству Лука биљежи и одличне резултате на факултету.

- Завршио сам средњу Економску школу, смер царински техничар, а одабрао сам Вишу пословну школу, односно смер царине и порези. Одабрао сам да студирам ону школу коју могу да ускладим са мојим обавезама на селу и до сада сам успевао у томе, а надам се да ће тако бити и даље. На факултету сам до сада успешан и на буџету већ трећу годину - наводи скромни Лука и додаје да је његова порука свим младим људима да се уз јак мотив и жељу све може постићи.

Медији су објавили и да најмлађи домаћин у Србији тражи жену, а Лука нам открива да ће права особа која је спремна њега да прати наићи у прави час, јер како каже, ништа се не дешава случајно.

- За све постоји право време, а тренутно сам своју пажњу и време преусмерио на тренутне циљеве и планове да ојачам своје домаћинство, како бих управо сутра својој породици остварио што бољу егзистенцију - казао је Лука, који је прије десет година остао без оца, а има сестру и мајку и стицајем тужних околности једина је мушка глава у породици.

Подршка познатих

Младог Луку Црепуљаревића посјетила је недавно и глумица Драгана Мићаловић. Она је лично дошла у његову кућу у селу Семегњево.

- Хвала, драги Лука, што сте нас примили и угостили! У мом животу овај дан обележен је новим пријатељством - написала је тада Мићаловићева.

Лука је раније навео и да му је финансијски помогао пјевач Никола Роквић.

- Нисам желео никакву помоћ, али Никола је инсистирао. На том сам му неизмерно захвалан - казао је недавно Лука, којег је и на друштвеној мрежи “Инстаграм” запратио и глумац Милош Биковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана