Љубавне афере раздвајају и златне парове

Маријана Миљић
Љубавне афере раздвајају и златне парове

Ко је кога, с ким и колико пута преварио, зашто пропадају и "најчвршћи" холивудски бракови и везе, шта се догађа на снимањима када се угасе камере, питања су која одувијек голицају машту људи широм свијета.

Познати су глумци често "жртве" искушења, јер снимања у дивљини, на разним континентима или у мрачном студију далеко од очију јавности пружају савршену прилику за зближавање, жељели то они или не. А ако су у вези или браку, обавезно долази до скандала свјетских размјера. Што је популарност актера већа, веће су и размјере прељубничког скандала. Многи сматрају да израз "златни холивудски пар" постоји само да би се јавност могла наслађивати у тренутку када се тај пар растане. При томе неминовно долази до извлачења прљавог веша и још прљавијих обрачуна.

Кристин и Роберт

Најсвјежији су примјер мегапопуларне звијезде филмског серијала "Сумрак Сага" Кристен Стјуарт и њен момак Роберт Патисон. Недавно је у јавност изашла информација (са фотографијама) да је млада Кристен свог момка преварила са редитељем филма "Сњежана и ловац" Рупертом Сандерсом, који је ожењен и има двоје дјеце.

Слике Кристен и Руперта у страсном загрљају испуниле су насловнице готово свих свјетских часописа. Превара је постала ударна вијест, јер су Кристен и Роберт тренутно један од најпопуларнијих и најомиљенијих парова на свијету, а њихова је веза важила за једну од најчвршћих у Холивуду.

Кристен се Роберту, са којим је у вези неколико година,  јавно извинила, и то преко листа "Пипл", баш као и Сандерс својој породици.

Портали и часописи који се баве шоу-бизнисом сада нагађају ко ће се с ким помирити, да ли ће Роберт опростити превару и понижење, а за то вријеме нико од њих се не појављује у јавности.  Роберт је најавио да ће интервју о скандалу дати 15. августа, а са Кристин ће се морати сусрести 16. новембра, када ће се одржати премијера посљедњег дијела серијала "Сумрак" под називом "Праскозорје 2".

Бред и Том

Прељубничка афера, која и послије неколико година и даље многе интригира, јесте она у којој су "главни глумци" звијезде Бред Пит, Анђелина Џоли и Џенифер Анистон.

Бред и Џенифер били су у складном браку док он на снимању филма "Господин и госпођа Смит" није упознао Анђелину. Џенифер је била спремна да превару опрости, Бред да спасе брак, али се убрзо ипак одлучио за Анђелину.

Веза Бреда и Анђелине мјесецима је била главна вијест, а јавност је углавном стала на страну симпатичне и тада сломљене и осрамоћене Џенифер. Иако су од тада прошле године, Бред и Анђелина  добили шесторо дјеце, Џенифер "упецала" неке од најзгоднијих мушкараца данашњице, и данас се често њихова имена везују једно са другим.

На снимању филма "Небо боје ванилије" Том Круз упознао је неодољиву Шпанкињу Пенелопе Крус. Иако му је брак с Никол Кидман био на климавим ногама, Том га није ни покушавао спасти, већ му је Пенелопе дала "вјетар у леђа" за подношење захтјева за развод 2001. године.

Иако су важили за савршен пар, само тако, преко ноћи Том је напустио супругу са којом је усвојио двоје дјеце и наставио везу са Пенелопе, али она није опстала.

Највећи скандали

Новине је својевремено, тачније 2000. године, пунила афера у којој су учествовали глумци Мег Рајан, њен тадашњи супруг Денис Квејд и Расел Кроу, који је тада био на врхунцу популарности. На опште запрепаштење, тада још удата, Мег, која је пажљиво изградила имиџ добре дјевојке из комшилука, започела је романсу са Раселом  на снимању филма "Доказ живота". Исте је године окончала брак, али и прељубничку аферу.

Била би то још једна типична прича двоје глумаца који су се заљубили на сету да Мег није била аутор овог сценарија и прије него што се он почео одвијати. Касније се сазнало да је заправо Денис био невјерна половина брачне заједнице, па је револтирана Мег одлучила да оконча тај мучан однос, али не без драматике. За око јој је запео згодни Аустралијанац и почело је оно што је свима познато. Расел је, међутим, схватио да му је таква одлучна жена с мисијом можда ипак непотребна, па се вратио старој љубави у Аустралију и с њом засновао породицу. И Денис се поново оженио, а Мег је сломљено срце залијечила усвајањем дјетета.

Када је о преварама ријеч, Британац Џад Лоу је без премца. Непоправљиви женскарош могао би, са својих четрдесетак година, написати књигу о бурним аферама које су биле попраћене бројним сломљеним срцима и још бројнијим скандалима.

Од 1997. био је у браку с глумицом Сејди Фрост и с њом добио троје дјеце те усвојио једно њено. Док је Сејди, старија од њега осам година, помислила да је упловила у мирну брачну луку, Џад је из ведра неба оставио 2003. године, након што је на снимању филма "Алфи" упознао Сијену Милер. Сијена и Џад убрзо су постали препознатљиви британски пар, вјерили се и уживали у вези, али се глумац убрзо вратио на старо. Сијену је преварио са дадиљом своје дјеце, а ова га је потом оставила. Неколико пута су се мирили и раскидали, да би на крају свако кренуо својим путем.

Горан Вишњић, хрватски глумац са каријером у Холивуду, не само да је преварио супругу Ивану, већ је и љубавници направио дијете, а затим и постао симбол мушких свиња. Наиме, покушавајући не само умањити своје гријехе, бахато је тврдио да дијете није његово, да му је наводна шибенска љубавница Мирела Рупић ружна те да се ничега не сјећа.

Ипак, како ДНК не лаже, на крају је признао очинство.

Звијезда "Беверли Хилса" Тори Спелинг тек се удала за глумца Чарлија Шанијана када је упознала Дина Мектермота. Супруга је преварила исте вечери. Тори се јавно извинила својој породици и пријатељима који су  на њено гламурозно вјенчање спискали милионе долара, али се убрзо развела и удала за Дина, са којим има троје дјеце и очекује четврто.

Америчка миљеница Сандра Булок развела се од супруга Џесија Џејмса, јер је преварио са неколико жена и то у њиховој кући. Сандра је постала популарнија него икад, а Џеси најомраженија особа у САД.

"Класичари"

Ипак, постоје филмски парови из златног доба холивудских филмова чије љубавне, односно прељубничке заврзламе тешко да ће неко данас засјенити.

Када је 1942. легендарна Кетрин Хепбурн дошла на снимање филма "Жена године", у којем је главну мушку улогу играо Спенсер Трејси, почела је једна од најпознатијих афера у историји Холивуда. Иако ожењен човјек, Спенсер ће започети везу с Кетрин. Њих су двоје заједно снимили девет филмова, а приватно су били љубавници више од двије деценије. Спенсер никада није оставио своју супругу, али је Кетрин све до његове смрти остала уз њега. Ипак, на његовој се сахрани, из пристојности, није појавила.

Глумац који је проглашен највећом филмском легендом свих времена, Хемфри Богарт, такође није одолио чарима своје филмске партнерке, много млађе Лорин Бекол. Иако је Хемфрија пратио глас великог заводника, он је био у мучном браку с пропалом глумицом и алкохоличарком Мејо Метход и до Лорин није имао афера такве врсте. Ипак, због прелијепе и на језику оштре Лорин развео се већ сљедеће године и одмах се вјенчао са својом младом љубавницом. Упркос великој разлици у годинама и различитим карактерима, остали су заједно све до његове смрти 1957. у необичном, али и складном браку.

Славна шведска глумица Ингрид Бергман својим је љубавним животом изазвала највећи скандал међу америчким пуританцима педесетих година прошлог вијека. Тада удата жена с дјететом, Ингрид је отпутовала на снимање филма "Стромболи", који је режирао Роберто Роселини. Глумица се заљубила у редитеља и с њим започела тајну везу која је резултовала трудноћом. Згрожени таквим понашањем, Американци су је строго осуђивали, одузели јој старатељство над кћерком и прозвали је најгорим примјером жене. Она је остала у Италији, Роселинију родила троје дјеце, али се развела од њега седам година касније.

Снимање "Клеопатре" на обалама Нила било је фатално за можда најпознатији глумачки и љубавни пар свих времена Елизабет Тејлор и Ричарда Бартона. Иако су обоје били у браку, започели су страсну романсу, а потом се и вјенчали. Скандалима у том турбулентном односу није било краја: заједно су снимили неколико филмова, вјенчавали се и разводили два пута, варали једно друго, свађали се и мирили, али је Ричарду Елизабет послије дванаест година рекла збогом.

Спортисти

Љубавне афере не изостају ни када је ријеч о познатим спортистима. Према броју љубавница нико се не може мјерити са славним голфером Тајгером Вудсом. Супругу Елин Нордегрен варао је с много љубавница, а ни данас се  не зна колико их је било. Послије одређеног времена Елин то више није могла да трпи па се развела од њега.

Скандал огромних размјера направио је и славни фудбалер Дејвид Бекам, који је својевремено супругу Викторију преварио са асистенткињом Ребеком Лос. Викторија му је опростила невјеру, а од тада су два пута постали родитељи. И проститутка Ирма Нићи причала је да је Дејвид с њом спавао 2007.  Ожењени фудбалер Вејн Руни често је пунио медијске ступце проводима с проституткама, а због превара је и пјевачица Шерил Кол оставила фудбалера Ешлија Кола.  Излети у прељубничке воде скупо су коштали кошаркаше Кобија Брајанта и Мајкла Џордана.

Бил Клинтон

Једна од најпознатијих превара је и она у којој је у "главној улози" бивши предсједник САД Бил Клинтон. Афера с Моником Левински један је од највећих скандала деведесетих, а многи се и данас питају да ли је Клинтон требало да буде избачен из Бијеле куће због лагања или се орални секс не сматра сексуалним односом. Супруга Хилари му је опростила, али због своје политичке каријере.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана