Љепота се крије у различитостима

Јасмина Перишић
Љепота се крије у различитостима

Бањалука - Модну ревију "Препознај жену у мени" организовале смо с циљем да покажемо различитост и то да смо без обзира на инвалидитет, боју косе, конфекцијски број или изглед, све срећне и задовољне и да се љепота и једнакост крије у различитостима.

Изјавила је то др Сњежана Кутлешић-Стевић, из Удружења жена са инвалидитетом "Ника", које је организовало овај скуп.

Музеј савремене уметности РС био је у уторак увече премали да прими све који су дошли да погледају модну ревију жена са и без инвалидитета.

- Публика је на модној писти имала прилику да види жене са мишићном дистрофијом, слијепе, слабовиде, жена у колицима, новинарке, пјесникиње, политичарке и глумице у хаљинама бутика "Анастасија". Све оне су имале циљ да покажу да љепота жене лежи у њеној јединствености и да се све разликујемо - изјавила је Кутлешић-Стевић.

Пистом је продефиловало 25 модела.

- По узору на свјетске метрополе и ми смо одлучиле да направимо једну овакву ревију. Пресрећне смо и поносне што је од једном малог пројекта настао овакав догађај - казала је Кутлешић-Стевић и нагласила да жене са инвалидитетом нису особе са посебним потребама, већ имају исте потребе као и сви.

Ревију су подржали Музеј савремене уметности РС, али и појединци, институције и компаније. Своје присуство су потврдили и бројни гости, представници институција и установа.

Градоначелник Игор Радојичић отворио је ревију и изразио задовољство што Бањалука на овај начин обиљежава 3. децембар - Међународни дан лица са инвалидитетом.

- То су лица која у нашем, али и другим друштвима, имају различите облике потешкоћа. Тежи приступ запошљавању и тежи социјални положај. Имају и физичке баријере, а град ће радити на отклањању архитектонских баријера да бисмо им што више олакшали кретање - рекао је Радојичић.

Подршка

Један од модела Тања Мандић-Ђокић из Удружења жена са инвалидитетом "Ника" рекла је да уз подршку заједнице жене са инвалидитетом могу показати велики потенцијал.

- Свима треба подршка. Нама можда мало више, да бисмо искористиле своје потенцијале и биле оно што јесмо - рекла је Ђокићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана