Како мажете парче хљеба? Психолог тврди да то може много да открије о вашем карактеру

ГС
Како мажете парче хљеба? Психолог тврди да то може много да открије о вашем карактеру

Стручњак за људско понашање Дарен Стентон из Нотингема открио је да половина од 2.000 анкетираних људи помијера нож по хљебу да би равномјерно размазали, а то значи да су опуштени и мирни по природи. Он је објаснио за „Дејли Мејл“ различите начине размазивања и шта они значе.

Глатки премаз

Ова техника открива да је особа опуштена и мирна, чак и када се суочи са промјеном. Увек стигне на време на састанак или окупљање. Радо прати статус кво и прилично успјешно клизи кроз живот, неометана препрекама или тренуцима стреса. Може да се фокусира и остане мирна када би се други људи шокирали. Такође је добра у слушању других.

Мазање целе површине

Неки људи намажу цијело парче хлеба, од коре до коре. Они су веома методични. Оставити празан дио на хлебу за њих је као оставити нешто недовршено у животу. Они су веома прецизни, поштују своја правила и воле  да је све на свом мјесту. Они ће вјероватно бити та особа која организује групни одмор или преузима вођство у планирању групне вечере мјесецима унапред.

Остављање грудвица

Неки људи не покушавају да равномерно распореде грудвице намаза. Такве особе не маре за недостајуће дијелове хљеба или оне гдје има грудвица и избочина – чак ни да ли је намаз танак или густ. Ови људи су прилично спонтани и размишљају ван оквира у животу. Они имају тенденцију да раде ствари на свој начин и генерално касне на састанке јер уијвек мисле да имају више времена него што имају.

Више намаза него хљеба

Неки људи, пак, стављају толико намаза да се понекад чини да га има више од самог хљеба. Они виде све најбоље у животу. Када су у питању журке или окупљања, гости се код њих добро забављају, јер је ведрина, уз отвореност, кључна карактерна особина ових људи. На крају, али не и најмање важно, воле да се препуштају. Не виде разлог да се уздржавају када је у питању уживање у стварима које воле у ​​животу.

Избјегавање коре

Одређени људи никада не додирну кору намазом. Они су веома уредни, перфекционисти који се плаше да направе неред. Такође су одлични у управљању својим животима и супер су организовани.

Кидање комада

Неки кидају парче хлеба на комаде и сваки мажу посебно. Они не воле изненађења. Имају добре комуникацијске вештине јер су навикли да разлажу ствари и размишљају на различите начине, користеćи своју способност да изграде поверење и односе са другим људима. Забавни су и спонтане природе. Они ствари измишљају у ходу и воле да раде све на свој начин.

Мање је више

Они који стављају најмању могуcу количину намаза не желе да надјачају укус хлеба са превише намаза. Ови људи имају тенденцију да живе у тренутку и прилично су отворени. Недостатак намаза такође значи да желе да што мање времена проведу на доручку. Радије би изашли у природу и искористили дан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана