Када Бата Стојковић исприча виц, он се препричава наредних 38 година VIDEO

Г.С.
Када Бата Стојковић исприча виц, он се препричава наредних 38 година VIDEO

Легенда српског глумишта Данило Бата Стојковић оставио је неизбрисив траг у југословенској и српској кинематографији због своје маестралне глуме. Реплике из филмова у којима је бриљирао и данас се препричавају и изазивају смијех.

Међу њима је и инсерт из филма "Идемо даље", који је 1982. године режирао Здравко Шотра, а у коме Бата прича легендарни виц.

У овом филму играју и остале глумачке легенде које више нису са нама: Бата Живојиновић је био у кожи Нијемца Шопенхауера, Драган Николић играо младог учитеља– партизана, а Бата Стојковић друга Божура – управника школе.

Прича је, у ствари, дјечје сјећање и памћење једног времена које је оставило дубоке трагове у рањивим младим душама читавих покољења.

Највише хумора у овој драми изазвао је управо Данило Бата Стојковић и то у чувеној сцени када ђацима покушава да исприча виц у жељи да их орасположи.

Виц започиње стереотипним набрајањем: "Били једном у једном авиону један Енглез, један Бугарин, један Француз и један Србин…", започео је Бата, али је одмах са почетка прешао на закључак.

"Ја сад не знам како је то било, само на крају Србин је био најпаметнији и све је надмудрио", објаснио је поенту шале, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана