Једно злокобно Нострадамусово пророчанство за 2024. се већ остварује?

GS
Foto: FB

Нажалост, у потресу магнитуде 7,6 који је у понедјељак погодио централни дио Јапана погинуло је 48 људи, потврдио је то за агенцију АФП званичник округа Ишикава, док је Јапанска метеоролошка агенција упозорила је да би након најјачег потреса сљедећих дана могло доћи до нових снажних удара.

Хиљаде припадника војске, ватрогасаца и полицајаца из цијеле земље послате су у најтеже погођено подручје на полуострву Ното у префектури Ишикава, али су напори спашавања ометени тешко оштећеним и блокираним цестама.

Таласи цунамија погодили су након потреса западну обалу земље, а обустављене су и многе жељезничке линије, трајекти и летови у то подручје.

Све је то поједине подсјетило на Нострадамусова пророчанства, па тако британски портал "Мирор" у уторак подсјећа на једну његову реченицу везану управо уз 2024. годину и, чини се наизглед, управо цунамије.

"Сува Земља постаће још исушенија и биће великих поплава", истакао је Нострадамус док је наводно најављивао годину у коју смо тек ушли.

Је ли баш на то мислио, ако је то већ тако срочио, можда је ипак само ствар тумачења, но ми ћемо вас у наставку подсјетити на то што је још то тај француски филозоф и пророк најавио за 2024. годину.

Једно од Нострадамусових пророчанстава говори о турбулентној будућности за краља Чарлса. У Пророчанствима пише да ће краљ бити протјеран силом и да ће га замијенити онај који неће носити ознаку краља.

Иако се у тим списима не спомиње конкретни краљ, неки су закључили да би се могло радити о тренутноме вођи британске монархије.

Такође, француски филозоф предвидио је ескалацију међународних сукоба у 2024. години. Написао је:

"Црвени противник ће проблиједјети од страха и тиме уплашити велики океан".

Поједини претпостављају да би "црвени непријатељ" могао представљати комунистичку Кину, док израз "велики океан" сугерише да би се борбе могле одвијати на мору, можда у Индијском океану.

Такође, Нострадамус је наводно предвидио и смрт Папе Фрање у 2024.

Вођа Католичке Цркве напуниће 88 година сљедећег децембра, а Нострадамусове реченице навеле су на мисао да би ова година могла бити његова посљедња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана