Има скоро три метра и не престаје да расте

ГС
Има скоро три метра и не престаје да расте

Сулејман Абдул Самед висок је скоро 3 метра и пријети да обори рекорд највишег човека на свијету.

Прича највише жене на свијету која је открила на који начин је почела нагло да расте, многе је одушевила, а највиши човјек у Гани ју је надмашио висином од невјероватних 2,92 метра.

Наиме, Сулејман Абдул Самед постао је веома популаран у Гани и гдје год да оде сви желе да се сликају с њим, а све захваљујући неуобичајеној висини од скоро 3 метра.

Та висина чини га највишим човјеком на свету, међутим, постоји мали проблем јер нико не може са сигурношћу да тврди да ли справе које болница користи за мерење показујутачне резултате.

Сулејману је прије неколико година дијагностификован гигантизам и од тада сваког мјесеца иде на редовне прегледе. Међутим, на посљедњем прегледу догодила се неочекивана ситуација. Сулејман је био виши од скале у ординацији, а зачуђена сестра одмах је позвала колегу, пише рентасасиа.цом. 

"Он је сада виши од наше скале”, рекла је она.

Њен колега предложио је да узму мотку, закаче је за врх скале и помоћу ње покушају да измјере Сулејманову висину, пише Yахоо неwс.

Управо због овог нестандардног начина мјерења нико са сигурношћу не може да тврди да ли је он заиста висок 289 центиметара. Вијест о Сулејману брзо се проширила земљом и због тога га многи заустављају и поздрављају на улици.

Такође, он не може да вози аутомобил јер су му ноге толико велике да га спречавају да правилно држи волан, али и да стане у ауто. Да би ушао у кућу, он мора у потпуности да савије леђа јер је оквир од врата сувише низак за њега.

Када су га стручњаци измерили испоставило се да је висок 223 центиметара, што је много мање у односу на оно што су љекари у болници рекли, преносе Независне.

Иако тренутни рекорд држи Турчин који је висок 247 центиметара, Сулејман не хаје и каже да се нада да ће га једног дана престићи.

“Још увијек растем. Ко зна, можда ћу и ја једног дана достићи ту висину. На свака три до четири мјесеца види се помак у мојој висини”, каже он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана