Хрватско острво међу 20 најљепших у Европи

ГС
Хрватско острво међу 20 најљепших у Европи

Travel pleisyre магазин је на основу гласова својих читалаца направио листу најлепших острва у Европи. Међу 20 најљепших се нашло и једно острво из Хрватске

Хвар се поново нашао међу најбољим европским острвима. Угледни амерички часопис високо је позиционирао острво Хвар на листу ТОП 20 најбољих европских острва. Хвар је заслужио истакнуту позицију у друштву острва Мíлос, Фолегандрос, Санторини, Мадеира, Сицилије и осталих бисера.

Магазин наводи да је на Хвару могуће упознати богату историју и културу земље, уживати у познатој хварској гастрономији као и одсјести у врхунском смјештају. Осим тога, ова дестинација је одлична за посјету током цијеле године. Хвар има топла љета и благе зиме, и спада у најсунчанија острва у Хрватској, с више од 2800 сунчаних сати годишње.

Град Хвар има изузетно пуно садржаја које може понудити туристима. Иако га називају острвом вина и лаванде, Хвар има изузетно богато културно-историјско наслеђе. Хвар заиста има све, очувану природу, мирне заливе са чистим морем, али такође и одличне домаће деликатесе. Све ово свакако препоручује ово острво путницима, и није чудо што се по ко зна који пут Хвар нашао међу најбољим европским острвима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана