Хрватска није за "цајке"? Eво како је Арена Загреб изгледала прије двије седмице

ГС
Хрватска није за "цајке"? Eво како је Арена Загреб изгледала прије двије седмице

ЗАГРЕБ - Након што је градоначелник Пуле Филип Зоричић забранио концерт на којем је требао наступити Душко Кулиш са гостима, а одбио их је угостити и осјечки градоначелник Иван Радић, турбофолк, односно "цајке" су постале тема због које се поновно ломе копља.

Ка Кулишем су требали да се појаве на бини Ана Бекута, Драган Којић Кеба и Зорана Мићановић, па је публика остала ускраћена и за њихове наступе. И док неки немају ништа против одржавања турбофолк концерата, други се згражају уз аргумент како Хрватска није мјесто за „цајке“. Индекс ХР је објавио фотографије с концерта српског фолкера Аце Пејовића одржаног у Арени Загреб прије двије седмице, које најбоље свједоче о музичким укусима бројне публике.

Истакли су да се те вечери бирала се хрватска пјесма за Евросонг, а ова „шачица људи“, тачније њих 20.000, за то се вријеме добро забављала у Арени. Наглашавају да су карте су биле разграбљене скоро преко ноћи.

Милица Павловић напунила дворану послије забране

Пјевачица Милица Павловић из Србије синоћ је напунила дворану Зрињевац у Осијеку, само неколико сати након што је осјечки градоначелник забранио одржавање народњачког концерта у организацији "Хиљадарке".

- Павловић је пјевала на бруцошијади и напунила градску дворану. Пјевачица се на концерту захваљивала осјечкој публици, а у једном је тренутку имала и нешто интимнији тренутак с публиком када је сјела на бину и с њима углас пјевала један од својих највећих хитова - преносе хрватски медији.

Градоначелник не жели „српско смеће“

Концерт у Пули је организовала организација „Хиљадарка“, која је, како се наводи, већ договорила закуп дворане, међутим, градоначелник је ипак одлучио да све откаже.

- Јавио ми се потпуно пијан и кад је чуо с ким разговора, сасуо је сву салву увреда на мој рачун. Покушао сам мирно разговарати с господином Зоричићем, али он је урлао на мене на телефон, викао “да не жели српска смећа у свом граду" - директор Хиљадарка пројекта Маријо Циндори.

Градоначелник је касније то демантовао истакавши да у Пули није мјесто турбофолку и да се не ради о правим народњацима.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана