Херцег Нови скупљи од Малдива

Агенције
Херцег Нови скупљи од Малдива

Поједини хотели на Малдивима имају повољније цијене него они на црногорском приморју. Доктор Мирослав Кнежевић професор на Факултету за туристички и хотелијерски менаџмент објаснио је да цијена превоза до Малдива кошта много више него до Црне Горе.

"Кад причамо о самом смјештају, заиста се може видјети један тренд, не само у Црној Гори већ и у земљама као што су Албанија и Хрватска, гдје долази до драстичног раста цијена у последњих годину, двије", казао је доктор у емисији Јутро на телевизији Прва. 

Објашњено је да је Херцег Нови тренутно скупљи од Малдива због појаве елитног туризма. Четворочлану породицу у овом граду дан може да кошта од стотину до неколико хиљада евра. Цијене зависе од тога да ли је ријеч о полупансиону или пуном пансиону. Угоститељске услуге су скупље него у осталим приморским мјестима, изузев Порто Монтенегра, Боке и Светог Стефана. 

Кафа на поменутим локацијама кошта до четири евра, а пиво до осам. Туристички водич за ексклузивне дестинације Милица Пејковић објаснила је да далеке дестинације постају све занимљивије нашим туристима. 

"Кад упоредимо неке цијене и далеке дестинације постају све приступачније. Прије око недјељу дана сам једном пару организовала путовање на Малдиве где су они добили "алл инцлусиве" у једном приватном ризорту који има своју вилу на води, базен и приступ плажи за 5.000 евра. Кад на то додамо цијену авионске карте то може бити од 600 до 1.200 долара по особи", казала је саговорница. 

Не само Малдиви, већ и Маурицијус, Сејшели, Тајланд, Куба постају све популарније дестинације у посљедње вријеме и на њих можете отићи и за 1.400 евра по особи. 

"Свакако да не можемо да кажемо да је то нешто скупље од онога што се плаћа у Хрватској и Црној Гори. Кад није сезона, на неким тропским дестинацијама као што су Малдиви, кад није сезона, најјефтинији аранжман који обухвата смјештај и превоз може да кошта око 1.400 евра по особи. Цијена се односи за седам ноћи", казала је Милица Пејковић. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана