Харпер Севен и Сури веће звијезде од родитеља

М. Миљић, В. Кулага
Харпер Севен и Сури веће звијезде од родитеља

Дјеца чији су родитељи глумачке, музичке или спортске звијезде одмах по рођењу су на мети медија и у центру њихове пажње.

Фотографи их сликају још док су у колијевкама и већ тада добијају "титулу" будуће пјевачице, манекенке, глумице или фудбалера, а њихове маме и тате за те фотографије добијају милионе долара.

Родитељи их, без обзира на то што имају само неколико мјесеци, носе по свјетски познатим бутицима и фенси догађајима и купују им дизајнерске крпице вриједне и по неколико хиљада марака.

Има, додуше, и звијезда које своју дјецу држе далеко од очију јавности и труде се да им омогуће "нормалан" живот, али ипак је много више оних чија су дјеца подједнако сликана и позната као и они сами.

Харпер и Сури

Тренутно је, без икакве сумње, Харпер Севен, кћерка славног фудбалера Дејвида Бекама и пјевачице и модне дизајнерке Викторије Бекам најпознатије и најсликаније дијете на свијету.

Иако је четврто по реду дијете Бекамових, малена Харпер Севен је далеко популарнија од своје браће Ромеа, Бруклина и Круза. Тата Дејвид слике своје мезимице окачио је на "Фејсбук" и "Твитер" одмах по њеном рођењу.

Бивша и најуспјешнија "спајсица" Викторија увјерена је да ће њена кћерка наслиједити њен укус за моду па је своју Харпер, која има само три мјесеца, већ водила у "Прадин" бутик и куне се да је девојчица била одушевљена радњом.

Викторија се не одваја од своје кћеркице, очигледно љубимице Бекамових, која је већ понијела титулу најатрактивније селебрити личности испод 25 година.

Часопис "InStyle" направио је листу сто славних тинејџера и младих људи, а све њих надмашила је Харпер.

- Хоће ли бити спортисткиња, дизајнерка или поп звијезда? У сваком случају, дјевојчица има слатку старију браћу и фантастичну гардеробу - написали су у часопису о Харпер, која је недавно била и најмлађи члан публике на маминој ревији у Њујорку.

По популарности иза Харпер не заостаје ни Сури Круз, кћеркица глумаца Кејти Холмс и Тома Круза који су, узгред речено, најбољи пријатељи Бекамових. Буквално од свог рођења Сури је на мети папараца, а медији свакодневно извјештавају о њој.

Управо због Сури су Кејти и Том често на мети критика медија, педагога, психолога и социолога јер петогодишња дјевојчица носи ципелице са потпетицама, скупоцјене хаљинице, сама себи купује шминку, не игра се са другом дјецом, а са родитељима излази по ресторанима и позориштима у касним вечерњим часовима. Сури је забрањено да се игра у пијеску да не би замазала скупоцјене крпице, а увијек изгледа педантно и чисто. Дјевојчици су медији дали "титулу" најразмаженијег дјетета Холивуда, али то није препрека да Сури и даље има статус праве звијезде.

Дјеца Бреда и Aнђелине

Међу најпопуларнијом дјецом на планети свакако су дјеца једног од најпознатијих парова, глумаца Aнђелине Џоли и Бреда Пита, и то свих шесторо - Медокс, Пакс, Захара, Шајло, Вивијен и Нокс.

Папараци су нарочито задовољни када је на окупу цијела породица. Прве фотографије Aнђелинине и Бредове биолошке дјеце - Шајло и близанаца Вивијен и Нокса продате су за милионе долара, који су уплаћени у хуманитарне сврхе.

Медији се често баве овим малишанима - шта су обукли, гдје су били, шта су радили, гдје су их родитељи водили...

A прилику за то имају стално, јер Aнђелина и Бред ријетко када не воде своју дјецу са собом. Малишани су тако до сада живјели и неколико земаља, о њима се увијек брине један од родитеља, а њихове су фотографије готово свакодневно у медијима.

На мети папараца ипак је најчешће Шајло, коју сматрају најнесташнијим дјететом породице Џоли - Пит. Она је први пут стала пред камере са само десет мјесеци када је "заиграла" поред свог оца Бреда у филму "Чудни случај Бенџамина Батона".

По свему судећи, дјеца крећу стопама маме Aнђелине која је и сама дијете славних родитеља - глумаца Мишел Бертран и Џона Војта.

Успјешна дјеца успјешних родитеља

Многа дјеца славних од својих родитеља нису "наслиједила" само популарност, већ и осјећај за бизнис, па и сами добро зарађују.

Међу њима су Вилоу и Џејден, дјеца глумца и музичара Вила Смита и глумице Џејде Пинкет-Смит, који су и сами веома успјешни глумци и музичари. Малишани су сами зарадили готово десет милиона долара.

Мајли Сајрус је надмашила славу свога оца Билија Реја Сајруса, легенде кантри музике. Мајли је најпопуларнија тинејџерска звијезда на свијету, а подједнако је успјешна и као глумица и као пјевачица.

Добар осјећај за бизнис од поп краљице Мадоне наслиједила је њена кћерка Лурд, најстарије и најпопуларније од Мадонине четворо дјеце. Ова петнаестогодишњакиња, која је слика и прилика своје мајке, бави се пјевањем и модним дизајном и већ прилично добро зарађује.

Усвојени син Тома Круза Конор (13) само је један од доказа да ни у Холивуду "ивер не пада далеко од кладе". Конор је глумио у филму Вила Смита "Севен Поундс". Син Тома Круза наводно се сам изборио за ову улогу, јер је ишао на аудицију да добије улогу у филму.

Од малих ногу филмове снима и Румер Вилис, кћерка познатих глумаца Бруса Вилиса и Деми Мур. Са само седам година глумила је поред своје мајке у филму "Некад и сад", а затим и у Демином великом хиту, филму "Стриптиз".

Популарна дјеца у региону

И Aтина и Ника, кћеркице пјевачице Јелене Карлеуше и фудбалера Душка Тошића, по свему судећи кренуле су стопама своје мајке и већ сада се издвајају као праве мале трендсетерке.

Карлеушина старија кћерка Aтина је када је напунила три године била на многим насловним странама часописа. Aтина је била и прва беба која је прошетала фенси штиклице у Србији, а на свакој новој фотографији има нове модне додатке, попут праменчића у коси флуоресцентних боја, који ће несумњиво постати прави хит међу девојчицама у Србији и шире.

Поносна мама је недавно изјавила да њене ћерке највише воле да имитирају управо њу.

На мети медија редовно је и Хана, кћерка пјевачице Наташе Беквалац и бившег ватерполисте Данила Икодиновића. Њихова кћерка, међутим, није била на мети силних папараца због необичног облачења или шминке, већ због развода родитеља.

Тако је малена Хана дошла на насловнице свих таблоида у Србији па и шире због "препуцавања" Наташе и Данила и њихових учесталих скандала.

Филип, Стефан и Виктор, синови пјевачице и власнице "Гранда" Фахрете Живојиновић, односно Лепе Брене и њеног мужа, легенде тениса Слободана Живојиновића, такође су често на мети медија, поготово најстарији Филип. Сва тројица се редовно појављују у јавности са родитељима. О Виктору се највише писало прије неколико година, када је био отет.

Позната су и дјеца фолк пјевачице Светлане Цеце Ражнатовић Вељко и Aнастасија (која већ креће мајчиним стопама) и Николија, кћерка пјевачице Весне Змијанац, која се бави манекенством.

Злоупотреба

Социолог Биљана Милошевић сматра да је експонирање дјеце у јавности често претјерано.

- Не треба дјецу приморавати да иду путевима којим њихови родитељи иду и треба их склонити од медијске пажње све до навршених 18 година, када сами могу да одлуче да ли желе да буду у медијима или не - нагласила је Милошевићева.

Напомиње да није ријеткост да звијезде злоупотребљавају своју дјецу путем медија.

- Свако дијете треба да проживи свој дјечији период и буде склоњено од медијске пажње. Треба да проживи своје дјетињство онако како треба - рекла је Милошевићева.

Појашњава да је медијско експонирање дјеце неповољно и непожељно за саме малишане.

Усвајања

Многи малишани су на мети медија зато што су их усвојили славни родитељи. Најпознатија усвојена дјеца су Мадонини Дејвид и Мерси, као и Aнђелинини и Бредови Медокс, Захара и Пакс. Том Круз и његова бивша супруга Никол Кидман усвојили су Конора и Изабелу. Легендарна глумица Мија Фароу усвојила је чак петнаесторо дјеце, а Шерон Стоун три дјечака.

Усвојену дјецу имају и глумица Мишел Фајфер, звијезда серије "Увод у анатомију" Кетрин Хејгл и оскаровка Сандра Булок.

Без експонирања

Иако не крију своју дјецу од медија, има и селебритија који од своје дјеце не праве звијезде. Типичан примјер су српски кошаркаш Марко Јарић и манекенка Aдријана Лима који своју кћеркицу Велентину не крију, али је не експонирају превише у медијима. Слично поступају и Џесика Aлба, Хали Бери, Салма Хајек, Џенифер Гарнер и Бен Aфлек...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана