Глас Српске на снимању Операције тријумф

Милка Милуновић
Глас Српске на снимању Операције тријумф

За двије недјеље завршава се један од најскупљих, најгледанијих

и најгламурознијих телевизијских пројеката на Балкану - "Операција тријумф". Овај "ТВ шоу" по гламуру којим одише и популарности оправдано се може назвати Холивуд на Балкану.     Екипа "Гласа Српске" гостовала је на снимању "Гала вечери" "Операције тријумф", која је одржана у сриједу, 23. децембра, у Београду, у Пионирском граду.

"Операција тријумф" траје већ сто дана и освојила је срца гледалаца широм бивше Југославије. Најоданија публика су тинејџери, који су се и овог понедјељка окупили у студију на Кошутњаку да подрже своје фаворите на Aкадемији у којој ће само један од студената постати свјетска звијезда. Новинарску екипу из Бање Луке дочекала је делегација младих људи који су задужени за организовање и снимање овог спектакла.

Показали су нам и објаснили како изгледа снимање једне "Гала вечери" и колико је труда, енергије и новца уложено у снимање "Операције тријумф" - емисије која сваког понедјељка испред малих екрана окупи најмање пет милиона гледалаца из Републике Српске, Македоније, Србије, Федерације БиХ, Хрватске...

У пространој кафетерији ујутру су се уочи снимања окупили популарни водитељи: Милан Калинић, Драган Маринковић Маца, Николина Пишек и Aна Михајловски. Све је спремно за почетак прве јутарње пробе и стижу студенти: Aднан Бабајић, Aлександар Белов, Игор Цукров, Соња Бакић, Вукашин Брајић, Aна Бебић... Имате утисак као да сте у Холивуду, јер сјај и раскош осјећају се у сваком ћошку зграде у којој се снима "Операција тријумф".

Студенти су насмијани и весели, орни за "Гала вече", гдје ће на крају као фаворити остати само Вукашин и Игор. Кући је послана Соња Бакић. Гост ове "Гала вечери" био је  најпознатији свјетски ди-џеј "Џуниор Џек". Поред ди-џеја из иностранства, главни гости били су пјевачи Aлександра Радовић и Горан Каран. Најављено је да ће у идући понедјељак гостовати грчка звијезда Сакис Рувас.   

Технички директор "Операције тријумф" Срђан Ршумовић поносно истиче да му је близак рођак познати писац поезије за дјецу Љубивоје Ршумовић.

- "Операција тријумф" се разликује од свих других пројеката које смо радили. Специфично је и технички компликовано, изузетно напорно. Од јутра смо, од прве пробе која почиње у 10 часова, сви на ногама. Енергетика, односно струја се пали, припрема се генерална проба, имамо краћу паузу за ручак. Све се завршава у 23.30 часова увече, гаси се систем, пакује се опрема. Учествовао сам у пројектовању система, у набавци опреме, монтажи и поставци - прича Ршумовић и додаје да се раде многе провјере и техничке пробе прије него што "Гала вече" почне, тако да своде могућност грешке на минимум.

- Грешака је било, није да није. Било их је у почетку, нешто је била лоша срећа, нешто ситни пропусти, међутим, послије друге "Гале" све се своди на уобичајене активности.

Инвестиција је огромна и тешко је рећи колико кошта изнајмљивање простора и опремање студија. "Операција тријумф" се приводи крају и идуће снимање је 2010. године.

Када год се заврши неки пројекат као што је "Операција тријумф" и који траје стотину дана и још 20 дана послије тога, гасе се свјетла, опрема и техника, али људи из "Емоушна" већ припремају нове пројекте.

Организација је савршена, али, нажалост, студио није довољно велики и не може да прими све који су дошли да прате "Операцију тријумф". Многи који имају карту не могу да уђу и простор не може да прими све који су заинтересовани да прате гала и музичке вечери. Долазе фанови из свих крајева бивше Југославије.

Маца

Маца је, упркос условној казни од шест мјесеци које му је одредио суд, укључен у све пројекте и нимало се то не одражава на његов ангажман у "Операцији тријумф".

Публика

Послије "Гала вечери", Соњини фанови су њено избацивање из Aкадемије описали као избацивање Срба из "Операције тријумф". Наиме, Соња је шеста такмичарка из Србије која је заредом напустила Aкадемију, послије Николе Сарића, Николе Пауновића, Ђорђа Гогова, Милице Мајсторовић и Мике Костић.

- Доста сам била овдје. Боље је испасти прије финала него у самом финалу. Нисам жељела побједу - поручила је једанаеста такмичарка која је напустила Aкадемију. С обзиром на чињеницу да је прије Соње кући послао Сајка и Ђорђа, такмичар из Санског Моста Вукашин Брајић добио је надимак "убица фаворита".   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана