Гдје љетују богаташи? Ово су најскупља љетовалишта у Европи

ГС
Гдје љетују богаташи? Ово су најскупља љетовалишта у Европи

Неке туристичке дестинације су постале синоним за луксуз и зна се ко ту може да љетује - само они са много нула на рачуну.

Миконос је једно од најпознатијих грчких острва управо по том монденском моменту и цијенама које су за обичне људе - астрономске.

Цијена преноћишта у овом малом бијелом грчком рају, према Букингу, досеже и до неколико хиљада евра, а иста ситуација и у другим сличним европским љетовалиштима.

Бијеле кућице на Миконосу

Миконос припада групи острва Кикладе и налази се 150 километара југоисточно од Атине. На овом малом острву начичкане су чувене бијеле кућице којима су испуњени Инстаграм и Пинтерест. 

Миконос са својом дужином од око 15 километара и ширином од 10 километара је локалитет који су запосјели милијардери куповином и изградњом некретнина.

Поред Миконоса, по луксузним комплексима у Грчкој издвајају се Санторини, Крит, Крф, али и нека мјеста на Халкидикију.

Ултрабогата клијентела је подигла цијену смештаја на Миконосу, пише Блиц.

Смјештај у хотелу са три звјездице се на Букингу овог јула издаје за око 300 евра. То је цијена преноћишта за двије одрасле особе, а наведено је да је доручак укључен у цијену. Ко жели у хотел са једном звјездицом више, мораће да издвоји и више новца.

На Букингу се могу видјети и цифре од којих се јави блага вртоглавица јер цијена ноћења коштају и преко 1.500 евра и то на акцији. 

Свакако један од најпознатијих хотела на Миконосу је “Санта Марина”, луксузни ризорт, гдје ноћење за двоје у супериор соби кошта око 2.000 евра, а има соба које коштају око 3.600 евра.

Азурна обала

Француска ривијера је израз који већ сам по себи носи дашак гламура у себи јер су градови Кан, Ница и Сен Тропе постали омиљени светској елити још од 18. вијека.

Многи су широм Азурне обале усидрили своје луксузне јахте јер, како наводи Луxлифе, 90% популарности локације потиче од популације која је љубитељ наутике.

Један од најлуксузнијих хотела у овој регији је “Four Seasons Grand-Hôtel du Cap-Ferrat”, гдје једна ноћ за двоје кошта више од 4.500 евра.

Марбеља се нашла на врху листе “Најбоља европска дестинација 2024”, коју је објавила Организација за најбоља европска одредишта ЕБД. Наиме, овај шпански град је добио скоро 50.000 гласова углавном енглеских и америчких гостију.

Објекат који се издваја по својој ексклузивности јесте Марбеља Клуб хотел. У питању је објекат који је основао немачки аристократа 50-их година. Поред смјештаја у елегантним собама, хотел има могућност изнајмљивања вила са 2, 3 и 4 спаваће собе и приватних базена. Цијена ноћења за две особе кошта око 2.220 евра.

Занимљиво је да хотел нуди нуди многе активности, као што су баштованство и часови кувања. Гости хотела добијају бесплатну накнаду за играње на живописном голф терену који се налази у Бенахавису, који припада клубу Марбеља.

На топ листи и Батуми и Грузији

Иза Марбеље по популарности слиједе Монако, Малта, Женева и Батуми у Грузији. Ова одредишта заузимају првих пет мјеста на поменутој европској листи.

Извршни директор ЕБД-а је тим поводом навео да богати сада теже ка мање познатим луксузним дестинацијама као што су Понца, Порто Векио, Кап Фере, Сирмионе и Фарска острва за краткотрајне празнике, прецизира он.

Италија такође има прегршт мјеста гдје се одмарају богаташи, а “Цартер” издваја Сицилију и позната језера Комо и Гарда. На мапи имућних туриста издвајају се још и Корзика, Шпанска балеарска острва и Тунис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана