Гаврановић ради, Чавић продаје причу, Петровић воли паре

Д. Келеч, С. Тадић
Гаврановић ради, Чавић продаје причу, Петровић воли паре

Особа која у хороскопу има добро постављеног Јупитера у рецимо Стријелцу, може да изађе из просјека и постигне добре резултате на предстојећим изборима. Хороскопски знак Јарца је у знаку политике, он је власт, врх брда, па им је успјех загарантован.

Каже то астролог Гојко Мандић који је за "Глас Српске" анализирао датуме рођења и хороскопске знаке кандидата који се ове године на локалним изборима 7. октобра боре за начелничке или градоначелничке позиције.

- Особе рођене у знаку Јарца иду на високо, те када човјек нечему тежи онда до тога и дође. Онај ко је у подзнаку Дјевица, без обзира на знак, има Сатурна који долази у поље државе и власти, и ако зна са народом, јавношћу, те воли причати, комуницирати, па може побиједити - наглашава Мандић.

Додаје да је важно напоменути да срећу на изборима могу имати особе које су рођене у знаку Близанаца, јер Јупитер транзитира тај знак.

- Важно је нагласити да се све детаљније зна ако се зна подзнак, па тако ко је подзнак Водолија уз мало среће излази из просјека и има одскочну даску - истакао је Мандић.

Бањалука

За градоначелника Бањалуке трку ће водити СНСД-ов кандидат Слободан Гаврановић, СДС-ов Ненад Стевандић и ДП-ов Драган Чавић.

Мандић за Гаврановића, који је рођен 1. септембра 1950. године, каже да овај хороскопски знак, Дјевица, значи рад, ред и организацију.

- Дјевицама су битне ситнице и детаљи и то је знак који воли да буде користан, практичан и веома је радан - казао је Мандић.

За Чавића који је рођен 10. марта 1958. године и хороскопски знак Рибе, Мандић каже да њим влада Нептун и да је он у политици у својим водама.

- Риба зна вјешто продати причу, зна изманипулисати људе - казао је Мандић.

Стевандић је рођен 12. октобра 1966. године, а за његов хороскопски знак, Вагу, Мандић каже да је политика само донекле област којом владају Ваге.

- Вага је мисаони знак и знак сарадње, могла би проћи с неким и уз подршку, али не може сама - казао је Мандић.

Требиње и Бијељина

За градоначелника Требиња такмичиће се Доброслав Ћук из СНСД-а и Славко Вучуревић из ПДП-а.

За Ћука који је рођен 20. новембра 1951. године, Мандић каже да је Шкорпија, а то значи да је та особа тајанствена.

- За Шкорпије је боље да су особе из сјенке, али Сатурн долази у Шкорпију и неће јој ићи глатко, али зависи и од других планета - казао је Мандић.

Вучуревић је рођен 25. јула 1958. године, а пошто је у хороскопском знаку Лав, према Мандићевим ријечима, воли да се слика.

- Пати од тога да буде познат, да га људи поздрављају, воли да има пажњу јавности - казао је Мандић и додао да Вучуревић ако има пара може нешто направити, али ако нема, онда не може.

За позицију градоначелника Бијељине такмичиће се Мирослав Миловановић из СНСД-а и Мићо Мићић из СДС-а.

Миловановић је рођен 11. јуна 1975. године, а у знаку Близанац, а да је Јупитер у Близанцима што је оквирно добро.

- Он је до сада, што кажу, имао Бога крај себе. Уз мало труда може постићи велики ефекат. Генерално овај Близанац је у старту солидан - рекао је Мандић.

Мићић је рођен 6. септембра 1956. године и према ријечима Мандића овај знак Дјевица је знак рада.

- Aко је народ задовољан тим радом, онда је то плус, а ако није, онда нема шта тражити на изборима. Јупитер није толико јак у Близанцу, али може тај знак да мало погура - рекао је Мандић.

Добој и Приједор

У Добоју ће се водити борба за градоначелничко мјесто између СДС-овог Обрена Петровића и СНСД-овог Драге Љубичића.

Мандић каже да је Петровић, који је рођен 11. маја 1957. године, хороскопски знак Бик, што значи да воли паре.

- Бик воли паре, практичан је и реалан и на земљи је. Њему су важни храна и новац. Aко је у стању да обезбиједи храну и новац, онда ће људи за њега и да гласају - рекао је Мандић и додао да ако је дупли Бик, онда му неће бити сјајно, али ако је други подзнак, онда то мијења ствари драстично.

Додаје да ће Венера бити у знаку Дјевице, тако да то и није баш лоше за Петровића.

Љубичић је рођен 21. септембра 1949. године, а према ријечима Мандића тада је Сунце у 12. пољу.

- То може значити да ће Љубичић остати мало у сјенци - казао је Мандић.

За позицију градоначелника Приједора испред ДНС-а бори се Марко Павић, који је рођен 26. октобра 1947. године, испред СНСД-а Драго Тадић рођен 23. јула 1958. године, а испред СДС-а Борислав Бојић рођен 16. новембра 1960. године

- Павића и Бојића, који су двије Шкорпије, у идућем периоду мало ће "гњавити" Сатурн. Да им је лако, баш и није, и неће лако стићи до успјеха, као што су до сада. Шкорпије су знаци, који су познати по томе да воле власт, али тешко ће на предстојећим изборима до ње доћи - рекао је Мандић.

Додао је да је могуће да ће њих двојицу задесити неке непредвиђене околности, на које они не могу да утичу и неће постићи резултат којим ће бити одушевљени.

За Тадића, који је Лав у хороскопу, а Сунце је владар његовог знака и тада је у Ваги, то значи да неће моћи до побиједе без других.

- Aко му други помогну, може до побједе. Ипак Лав има све елементе да пажњу хвата на галаму. Запамтиће га по томе што је гласан - истакао је Мандић.

Дан избора

Мандић каже да сваки догађај има своју "капу небеску", па су тако избори 7. октобра дупла Вага, што значи друштвене односе, те није случајно што се дешавају у октобру.

- Планета Венера влада изборима у знаку Дјевице у 11. пољу на четвртом степену. Дјевица је радничка, те ће акценат бити на свему што се тиче рада, запослености и синдиката и сви ће ићи на тај адут - казао је Мандић.

Ту је и четврти степен који је степен Рака, што је народ, патриотизам и политичари ће причати и о патриотизму.

- A 11. поље које је поље удружења, што значи да изборе могу добити неке групе, удружења, организације - рекао је Мандић.

Додао је да Венера која влада догађајем избора има добре аспекте, али има опозицију са Нептуном, што значи да ће бити медијске манипулације.

- Поготово може бити манипулације са младима, јер је Нептун у петом пољу, младима се нешто може обећавати, али од тога нема ништа - казао је Мандић.

Мандић каже да су, према такозваном диспозитору, избори важни сами себи.

На дан избора активан је Сатурн који је власт, Меркур који је причање и само причање, те Венера која је владар догађаја и она је у 11. пољу, а то је коалиција.

- То значи да ће много жена изаћи на изборе, више него мушкараца. Биће и манипулација са младима и изаћи ће их доста на гласање, можда више него иначе. Изаћи ће и доста пензионера. Квадрат са Марсом може значити свађу на изборима - казао је Мандић.

Када је у питању држава и политика, Мандић каже да у тим пољима владају планете Нептун и Венера.

Тако кажу звијезде, а шта ће се догодити 7. октобра, остаје да се види.

Прњавор

Начелничку позицију у Прњавору покушаће да освоје Драго Калабић из СНСД-а, рођен 1. новембра 1966. године и Синиша Гатарић из СДС-а, рођен 10. фебруара 1967. године.

Када су у питању ови кандидати, Мандић је рекао да Водолију што је Гатарић, политика баш много не интересује.

- Наиме, Сатурн је у десетом пољу, а то значи да Гатарићев знак говори да, колико је уложио у политику, толико ће му се и вратити, ако је дао пуно себе, биће награђен, и обрнуто - истакао је Мандић.

Нагласио је да је Калабић, који је Шкорпија продоран и не предаје се лако.

- Осликава га проницљивост и продорност. Шкорпије су знаци који се не дају лако, али неће им бити лако на изборима - казао је Мандић.

Источна Илиџа

Кандидати за начелника Источне Илиџе су Предраг Ковач из СДС-а, који је рођен 19. фебруара 1966. године и Жељко Самарџија из СНСД-а, рођен 10. августа 1960. године.

Према Мандићевим ријечима, Ковач је у хороскопу Риба, "која ће се добро сналазити и пливати на предстојећим изборима".

- Његов противкандидат, Самарџија, који је у хороскопу Лав и уз помоћ других, може изаћи из просјека и побиједити - додао је Мандић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана