Дочек Нове године на Златибору кошта исто као у Бечу: "Исплати се"

ГС
Дочек Нове године на Златибору кошта исто као у Бечу: "Исплати се"

Нешто мање од две недеље остало је до дочека 2023. године. Продаја новогодишњих аранжмана одавно је почела, а цијене вјеровали или не, иду и преко хиљаду евра. Каква је потражња, каква понуда и да ли је тачно да и поред високих цијена смештај на планинама готово немогуће наћи, открили су Владимир Живановић директор туристичке организације Златибор и Мина Станојевић из туристичке организације Врњачка Бања и Кенан Дрљо, хотелијер из Беча.

Владимир Живановић каже за ТВ Прва да је све спремно за дочек 2023. године и зимску сезону коју жељно ишчекују.

"Хотелијери су увелико продали аранжмане за Нов годину, попуњеност капацитета је 90 одсто, али верујем да за најупорније може да се нађе још неки кревет. Цене се крећу од 300 евра по особи за три ноћења до 750 евра. Очекујемо преко 50.000 туриста у новогодишњој ноћи", каже Владимир Живановић, и наводи да су очекивали ову количину људи упркос инфлацији.

Додао је да се у цијену од 750 евра улази и коришћење спа центра и друге погодности, тако да се та цијена исплати. Цијене су благо кориговане и то само због енергената.

У Врњачкој Бањи највише очекују туристе из Бугарске али како каже Мина Станојевић из туристичке организације Врњачка Бања места и даље има.

"Овде се може наћи одмор за свачији џеп", каже она и потврдила да се пакет од три ноћења може наћи за нешто мање од 500 евра.

Кенан Дрљо, хотелијер из Беча, наводи да Беч и ове године очекује преко поал милиона људи за новогодишњу ноћ.

"Цијене зависе од врсте хотела. У хотелу са три звездице цијене се крећу од 250 евра па навише, а ексклузивнији хотел је од 600, 700 евра по ноћи па навише", каже Дрљо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана