Дирљив сусрет хероја из Шведске и дјечака ког је спасио из Мораче: "Морао сам поново да га узмем у наручје"

ГС
Дирљив сусрет хероја из Шведске и дјечака ког је спасио из Мораче: "Морао сам поново да га узмем у наручје"

Када је шведски посланик Аднан Дибрани крајем марта боравио у пословној посети Подгорици није ни слутио да ће се обична шетња главним градом Црне Горе претворити у догађај који ће вечно остати урезан у његовом сjећању. Заједно са радницима подгоричког комуналног предузећа спасио је бебу из ледене ријеке Мораче. Три мјесеца касније, Аднан је поново стигао у Подгорицу и поново видио дјечака ког је спасио.

"Био сам у контакту са породицом дјечака све вријеме, али никад их нисам срео уживо. Сада кад сам поново дошао у Црну Гору морао сам поново да видим бебу, да га узмем у наручје. Оно што ме је највише обрадовало јесте да је дјечак савршено здрав, успешно се опоравио и само се смије", рекао је Дибрани за Готеборгс Пост, а потврдио за РИНУ.

Породица дечака била је такође срећна због поновног сусрета, а да шведског парламентарца у Црној Гори заиста доживљавају као правог хероја потврђује и чињеница да су га многи препознали.

"Прва ствар која се десила када сам слетео и ушао у такси је да је таксиста питао: "Јеси ли ти тај који је спасио бебу? Сваки дан су ми се на улици јављали људи који би ме препознали", рекао је Дибрани.

Он додаје да не прође ниједан дан, а да се не сјети тог мартовског поподнева кад је први пут угледао маленог дјечака коме је била потребна помоћ.

"Осјећај који тешко може да се опише ријечима. Знао сам да морам дати све од себе да га спасим. Када је тог дана пустио тај први звук, добио сам толики адреналин, јер сам тада знао да је поново жив и да дише.То је најјаче сјећање на сам догађај", рекао је он.

Кад га је вратио у живот Аднан је са бебом причао на шведском, а сада кад је поново разговарао са њим дечак се само смејао, па је породица рекла како се сигурно сјећа.

Овај Швеђанин дечака који сада има око пет месеци описује као малог пријатеља ког има у Црној Гори и додаје да ће га пратит читавог живота, пише Готеборгс Пост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана