Деда Мразови обрадовали малишане на Педијатрији спустивши се с крова

Anadolija
Деда Мразови обрадовали малишане на Педијатрији спустивши се с крова

НИШ - Малишани на Клиници за педијатрију у Нишу добили су новогодишње пакетиће од чланова Горске службе спасавања који су се у костимима Деда Мраза се крова зграде спустили до прозора дечјих болничких соба

Осмеси на лицима деце говоре да им је ово изненађење веома улепшало празничне дане у болници. "Нама је задовољство да учествујемо у оваквим акцијама, пре свега, да бисмо показали малишанима да смо увек ту за њих уколико има потребе.

Осећај је неописив, јер изазивамо толико среће код малишана и олакшавамо им тешке тренутке које проводе у болници", казао је начелник Горске службе спасавања Ниш Урош Смиљанић. Његове колеге спустиле су се низ три вертикале са крова зграде, а припрема за овај подухват трајала је, кажу, кратко, јер су чланови Горске службе увек спремни за сличне акције.

Оваква додела пакетића је у Универзитетском центру у Нишу била организована и прошле године.

"У тренуцима када се дарујемо, када деци треба мало скренути пажњу са њихове болести, имамо пријатеље који нам помажу у томе. Ових сто пакетића су знак пажње који ова деца морају стално да добијају, јер деца јесу наша најважнија група пацијената", каже директор Универзитетског клиничког центра у Нишу Зоран Перишић.

Из компаније "Фази", која је ову акцију организовала са Клубом привредника "Наиссус", саопштавају да је додела пакетића изведена у складу са епидемиолошком ситуацијом. Кроз прозоре болничких соба, око 350 пакетића ове недеље стиже и до пацијената дечјих клиника у још шест градова на југу Србије - Пироту, Прокупљу, Крушевцу, Алексинцу, Врању и Лесковцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана