Да ли вам је гледање утакмице издувни вентил?

Б92
Да ли вам је гледање утакмице издувни вентил?

Мушкарци имају највише емотивног набоја док гледају фудбалске утакмице, показало је истраживање британских психолога из "Ментал Хелтс Фондејшн".

Када навијају на стадиону или испред ТВ, представници јачег пола несвjесно показују "мекшу страну", а разлог томе није алкохол, већ скок адреналина у очекивању гола.

Чак двије трећине испитаника изјавило је да им је фудбал најбољи "издувни вентил", јер тада лако изражавају осјећања, било да су бијесни, нервозни или срећни. Од 500 мушкараца, 76 одсто тврди да у тим тренуцима немају проблем да загрле пријатеља или га у бијесу "одаламе", док партнеркама чешће кажу "волим те" и удијеле комплимент непосредно пошто тим за који навијају постигне гол.

Психолози сматрају да је за сваког мушкарца добро да прати овај спорт, јер се тако емотивно празни. Такође, додатни плус најважнијој споредној ствари на планети је и то што повољно утиче на кондицију, па послије одгледане утакмице, већина добије жељу да потрчи за лоптом. Ипак, гледање утакмица има и ману, тада се попије много више алкохола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана