Да ли је Нострадамус предвидио раст Исламске државе?

Агенције
Да ли је Нострадамус предвидио раст Исламске државе?

Истраживачи тврде да је француски пророк Нострадамус предвидио тежњу исламиста да доминирају Европом и да ће управо то подстакнути Трећи свјетски рат.

За овог пророка се везују тачне визије доласка Наполеона и Хитлера као двије појаве Антихриста. За трећи појаву Антихриста која ће се појавити 27 година прије Трећег свјетског рата пророк је рекао да ће бити страшнија од прве двије.

Многи мисле да је пророк овим ријечима описао раст и дивљаштва Исламске државе. 

Један сајт о пророку даје и конкретне стихове : "Доћи ће покварени, зли, лоши који је тиранисати Месопотамију. Сви ће бити пријатељи прељубнице, земље лоше у сваком смислу".

На вебсајту се даје и објашњење да се ради о Ираку послије инвазије САД и нереда који су потом избили, и раста Ал Каиде и Исламске државе.

ИД ће имала за главни циљ Месопотамију (Ирак), а њена застава је црна, метод владања тиранија. Други Нострадамусови стихови по ријечима познавалаца тврде да ће рат почети у Европи. По ранијем тумачењу рат је требао да почне 1999, па би требао да се заврши до 2026..

Због свега истраживачи су каоАнтихристе видјели и Садама Хусеина и Осаму бин Ладена. Напад Ал Каиде на Њујорк је, такође предвидио француски пророк. "Године 1999., седмог мјесеца са неба ће доћи Краљ терора".

У пророчанствима се наводно помиње рат у Украјини, али и да је лидер ИД наводни Антихрист, ако и да ће крсташка војска (САД) окупирати Месопотамију (Ирак).

Скептици ипак кажу да бар 50 одсто пророчанстава Нострадамуса није остварило.

Од оних 50 одсто који су погођени, потребна је јака доза инспирације да би их повезали са актуелним догађајима. Толико је сукоба на Блиском истоку да је лако један од њих могуће "препознати" у стиховима француског пророка.

"Краљ терора" ће наводно се удружити са Русијом за ударе на САД и Европу, почевши са нуклеарним нападом на Њујорк.

Други кажу да ће он бити поражен послије 27 година, и да ће онда завладати мир у периоду од хиљаду година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана