Чудесни живот Драгомира Бојанића Гидре: Није био као Жика, али му је живот био права Династија

Агенције
Чудесни живот Драгомира Бојанића Гидре: Није био као Жика, али му је живот био права Династија

Гидра је један од највећих глумаца са ових простора, међутим уједно и дио највеће екс југословенске заблуде.

Гидра је у "Жикиној династији", која му је без сумње најпознатије остварење, стално глумио женскароша. Кроз све те перипетије и заврзламе које су му се дешавале, увијек су уз њега биле Дара, Хелга, Лилика или већ нека друга дама.

Због тога Гидру велики број људи, поготово млађе популације, који су били врло мали или су се родили тек пошто је он умро, доживљава као великог швалера, који је стално салетао женски род. Медутим, истина је другачија...
Гидра је био тотално заљубљен у своју жену и старију колегиницу Љиљану Контић. Они су се упознали и смували док је он још био на студијама глуме, а вјенчали су се 1966. године.

Гидра је од милоште своју вољену звао Љаља, са њом је 1970. добио и ћерку Ану. Цијела земља је причала како је Гидра супругу и ћерку испред породилишта дочекао са троја кола, у која је натрпао пола тадашњих музичара из Скадарлије. То је била права лудница и догађај број један тих дана у граду.

Али нису им увијек цвјетале руже. Они су се толико свађали,да је по њима могла да се направи сјајна љубавна комедија! А кажемо љубавна комедија, зато што су се послије сваког сукоба мирили и враћали једно другом.

Њихове свађе су биле веома бурне, али пошто су често биле јавне, уједно су биле и сјајна тема за шале Мире Ступице и осталих Гидриних колега у бифеу позоришта и Клубу књижевника. Заплети су били равни љубићима са Хјуом Грантом, Џулијом Робертс, Рајанон Рејнолдсом и осталим члановима романтичне гарде.

- Нисам веровао да могу бити тако упецан. Када сам био младић, нисам могао ни да претпоставим да ћу једног дана бити толико везан за породицу. Носи нас заједнички ветар, а Љаља трепти нада мном. За породицу је изузетно важан флуид који нас спаја – причао је својевремено Гидра, кога су жена и ћерка често пратиле на снимањима да не би био усамљен.

Иначе, Љаља је као традиционална Црногорка одлучила да се мало повуче из јавног живота и више посвети њиховој породици.

- На Академији сам била врло амбициозна, али оног тренутка кад сам се удала за Гидру, била сам свијесна да ће у интересу породице глума морати да трпи. Ваљда је то нама, женама, у крви. Гидрин хумор је ведар, животан, али он има и драмских улога у кући. То је човјек који може много тога да истрпи, али оног часа када прсне може свашта да се деси. Међутим, за наш брак најважније је да једно у другом поштујемо личност и њену независност - причала је Љаља.

А о њиховој различитости, али и складности свједочили су и многи други глумци.

- Као што су били различити по темпераменту и глумачким остварењима, Љаља и Гидра били су потпуно другачији када су била у питању политичка збивања у земљи. Наиме, глумац је помно пратио сва дешавања читајући дневну штампу и слушајући вијести и врло гласно се нервирао, док је његова супруга била умногоме смиренија - присјећа се босански глумац Емир Хаџихафизбеговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана