Чињенице за које можда нисте знали o вашим омиљеним серијама

Агенције
Чињенице за које можда нисте знали o вашим омиљеним серијама

Серијски програм дефинитвно је доживио свој врхунац у посљедњој деценији. Нарочито када се појавио велики број занимљивих сценарија и када су познати глумци са великог платна одлучили да пређу на телевизијско.

Ово су неке од најпопуларнијих серија, неке од њих су се завршиле, и чињенице за које можда нисте знали.

Кућа од карата (House of Cards)

Политичка драма о конгресмену Андервуду (Кевин Спејси) и његовој жени, о њиховом успону до положаја најмоћнијег пара на свијету, привукла је пажњу многих љубитеља драма, али и оних који драме никада нису вољели.

Серија је снимљена према BBC мини серији истог назива из 1990. године, али јесте ли знали да је и та серија адаптација књиге Мајкла Добса? Још једна занимљива чињеница је да свака сезона серије има 13 епизода, што је исти број карата у једној боји у шпилу за покер. То онда значи да је сезона најављена за идућу годину и посљедња.

Да ли сте примјетили како сви чланови Демократске странке у серији увијек носе плаве кравате, а чланови Републиканске странке носе црвене. Дефинитивно разлог да погледате још једном све три сезоне.

Ханибал

Серија "Hannibal" је дефинитивно заинтересовала многе љубитеље жанра о антијунацима. Суша након завршетка снимања серије "Dexter" попуњена је серијом "Hannibal", новим-старим антијунаком, којег се сви сjећамо по чувеној интерпретацији Ентонија Хопкинса.

Ова серија је дефинитивно подигла љествицу свим будућим серијама сличне тематике. Неке од слабије познатих чињеница о овој серији су да свака епизода носи име неког јела, слиједа јела (попут аперитива) или стила кувања. У првој сезони су то били француски називи, у другој јапански, а у посљедњој италијански.

Упркос интересу публике и плану да се настави, NBC телевизијска мрежа отказала је серију. Мадс Миккелсен који тумачи Ханнибла глумео је сличног лика у филму "The Green Butchers".

Игра престола (Game of Thrones)

Ко не зна за "Игру престола", мора да је посљедњих неколико година провео "испод камена" и без интернета, јер је серија завладала цијелим свијетом и једна је од најгледанијих икада. Да ли сте знали да се ниједан лик у серији не појављује у свим епизодама?

Такође, сам аутор Џорџ Р.Р. Мартин изјавио је да је пар ликова боље приказано у серији него у књизи. Џек Глисон који глуми свима омраженог Џофрија наводно је комплетна супротност лику којег глуми и пријатељ је с Софие Тарнер Турнер (Санса) коју је често злостављао у епизодама.

Права крв (True Blood)

Многи су "True Blood" пратили због атрактивних глумаца попут Александра Скарсгарда и Џоа Манганиела, али и због секси сцена. Није недостајало ни призора пуних крви.

Ипак неки ситни детаљи до сада су били скривени. Александар Скарсгард је првобитно ишао на аудицију за главну мушку улогу вампира Била. Иако се серија битно разликује од књига ауторке Чарлине Херис. Улога Таре, која се само кратко појављује у другој књизи, у серији је најбоља пријатељица главног женског лика Суки (Ана Пакуин). Ту је и лик Лафаyете (Нелсан Елис) који умре на крају прве књиге, али је зато у серији један од најзанимљивијих ликова.

Да ли сте знали и да је наслов сваке епизоде позната хришћанска пјесма која је уједно и пјесма одјавне шпице.

Спартак

Спартак је имао једну од највећих гледаности у 2013. години. Након прве сезоне обожаватељи су туговали, јер је преминуо главни глумац Енди Вајтфилд. Поприлично невјероватна чињеница је и та да је Енди умро са 39 година - толико је година имао и сам Спартак у тренутку своје смрти. Такође, серија се није изричито држала историјских чињеница, али је већина сцена везаних за побуну су историјски тачне.

Серија је осим крволочних сцена битака, позната и по незаситним сценама секса. Тако је снимање секс сцена из прве сезоне, она између Илитхyе и Спартака, трајала чак 12 сати, јер глумци Енди Вајтфилд и Вива Бланка нису могли да престану да се смију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана