Чарли Вотс је волио само једну жену више од 50 година

ГС
Чарли Вотс је волио само једну жену више од 50 година

Члан Ролингстонса постао је 1963. године када се придружио певачу Мику Џегеру, басисти Киту Ричардсу и гитаристи Брајану Џонсу. Као љубитељ џез музике, Вотс је помогао бенду да заједно са Битлсима 1960-их година приближи рокенрол широј публици и учествовао је у стварању легендарних песама И Цан'т Гет Но Сатисфацтион, Јумпин' Јацк Фласх, Гет Офф Мy Цлоуд, Сyмпатхy фор тхе Девил. О бенду, свиркама, турнејама и чалновима, Чарли је 2003 изјавио да је волео да свира са бендом, али да није био заинтересован да буде поп идол".

Рођен је 2. јуна 1941. године у Лондону, а пре него што је професионално почео да се бави музиком, радио је као графички дизајнер у Данској, а затим у британској маркетиншлој агенцији "Цхарлес, Хобсон анд Граy".

Године 1964. се оженио са Ширли Ен Шепард коју је упознао пре него што је постао славан. Пар је добио ћерку Серафину и док су остали чланови Стонса били склони аферама, разводима и проблематичним везама, бубњар је остао веран својој жени, преноси Б92.

Вотс и његова супруга узгајали су арапске коње у Девоншајеру у Енглеској. Један од разлога зашто Вотс није био одушевљен турнејама је тај што није волео да напушта фарму на дуже временске периоде.

Био је познат по беспрекорном облачењу и британски "Тхе Даилy Телеграпх" прогласио га је једним од најбоље обучених мушкараца на свету. На листи најбоље обучених га је уврстио и магазин Ванитy Фаир.

У интервјуу за часопис "Роллинг Стоне" 1996. рекао је "да је скицирао сваки кревет на којем је спавао током турнеја од 1967. године".

Проблематичан период у његовом животу су биле осамдесете године 20. века када се одао дрогама и алкохолу, а за то је окривио кризу средњих година у коју је тада запао. Такође, ударио је Мика Џегера у лице, а цео инцидент је описа Кит Ричардс за "Есqуире": "Џегер је, након неколико пиц́а у хотелу, назвао Вотса и упитао: "Је ли мој бубњар тамо?" Вотс, елегантно обучен, покуцао је на Џегерова врата, рекао му: "Немој ме никад називати својим бубњаром", и ударио га у лице".

У лето 2004. године дијагностикован му је рак грла и прошао је кроз третман радиотерапије и победио болест.

Преминуо је 24. августа, а у изјави за медији писало је: "Преминуо је мирно у болници у Лондону окружен члановима своје породице. Чарли је био драг муж, отац и деда, а такође је био и члан Ролинг Стонса, један од највец́их бубњара своје генерације. Љубазно тражимо да се у овом тешком тренутку поштује приватност његове породице, чланова бенда и блиских пријатеља".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана