Бесплатна гардероба на Робној пијаци за дјецу из породица слабијег имовног стања

Anadolija
Бесплатна гардероба на Робној пијаци за дјецу из породица слабијег имовног стања

НОВИ ПАЗАР - Продавци са велике новопазарске Робне пијаце спроводе велику хуманитарну акцију подјеле нове гардеробе породицама слабијег материјалног стања.

Предсjедник удружења које окупља продавце са новопазарске Робне пијаце Шућо Куртовић, каже да су се акцији одазвали многи продавци, а да је приоритет да се роба подjели дjеци школског узраста.

„Сви они који нису у могућности да децу спреме за школу, нека дођу без устручавања, отворен је на Робној пијаци бутик намењен само њима. Овој акцији су се одазвале многе моје колеге, њих више од 130. Доносе нове тренерке, фармерке, јакне и блузе дугих рукава. Све је ново и модерно. Није роба коју нико неће да купи, оно што би смо својој породици, то поклањамо и нашим суграђанима који тренутно нису у ситуацији да купе гардеробу деци пред полазак у школу. Роба је упакована, или из наше производње или из увоза из Турске“, објашњава за АА продавац са Робне пијаце и председник удружења које окупља продавце у Новом Пазару Шућо Куртовић.

Акција из дана у дан постаје све обимнија, па ће робе до почетка школске године бити довољно за све оне којима је и намењена.

„Видите и сами, сваких 15 минута у овај хумани бутик неко од продаваца донесе 10 јакни, 20 фармерки или 30 комплета тренерки. Робе ће бити, нека дође ко год жели, никога не ограничавамо и свако може да узме онолико комада гардеробе колико му је потребно да обуче целу породицу. Робе највише има за малишане, циљ нам је да они лепо изгледају првог дана у школи. Да сва деца буду једнака и да нема никаквих разлика, макар када је одевање у питању“, казао је Куртовић.

Родитељи са којима смо разговарали, а који су дошли по бесплатну гардеробу, кажу да је ова акција од велике важности. Истичу да просечан кућни буџет није довољан да би се овог мјесеца платили рачуни, прехранила породица и дјеца припремила за полазак у школу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана