Аргентинци траже правду за Марадону

Срна
Аргентинци траже правду за Марадону

БУЕНОС АЈРЕС - Стотине аргентинских фудбалских навијача демонстрирало је у Буенос Ајресу захтијевајући правду за чувеног фудбалера Дијега Марадону, који је умро 25. новембра прошле године под околностима које су под истрагом.

"Марадону су ставили да умре и то није фер, није фер да човјек који је тако пуно дао Аргентицима заврши на тај начин", рекао је Абел Чоролке (44), таксиста, агенцији АФП.

Марадона је умроу 60. години од срчаног удара након операције на мозгу због крвног угрушка.

Истражиоци анализирају терапију и процес лијечења Марадоне у периоду пред смрт како би утврдили да ли има основа за кривичну пријаву или тужбу због немара, што може бити кажњено са до 15 година затвора.

Протести су организовани преко друштвенхм мрежа под слоганом "Правда за Дијега, он није умро, он је убијен".

У протестима су учествовале и његове двије одрасле ћерке Далма и Ђанина, као и најмлађе од петоро дјеце Дијего Фернандо (8), али су они морали да напусте скуп због појачаних тензија.

Маса је у једном тренутку почела да узвикује пријетње смрћу против Матијаса Морле, Марадониног посљедњег адвоката, који је одредио медицински тим који га лијечио до смрти.

Марадона је оперисан 3. новембра, само четири дана након 60. рођендана.

Марадона се током живота борио против зависности од алкохола и кокаина. Имао је проблеме са јетром, бубрезима и кардиоваскуларним болестима.

Панел експерата, који чине 10 специјалиста и још 10 које су изабрале заинтересоване стране, изнијеће своје закључке о узроку смрти Марадоне за двије до три седмице.

Марадонин неурохирург Леополдо Луке, психијатар Аугустина Косачов и психолог Карлос Дијаз су под истргаом, као и двије медицинске сестре, кородинатор његе и медицински координатор, наводи АФП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана