Американац у Београду о изборима у САД: Трамп је у праву, ови избори ће бити покрадени

Танјуг
Американац у Београду о изборима у САД: Трамп је у праву, ови избори ће бити покрадени

БЕОГРАД- Американац Бред Бекет, који се у сред пандемије вируса корона преселио у Београд, гдје борави већ скоро три мјесеца, каже за Тањуг да прати како се одвија изборна битка за предсједника САД, али каже да он није гласао и предвиђа да ће ови избори бити покрадени.

Као амерички држављанин, Бекет сматра да су ови избори изузетно важни за Америку, зато што ће, каже, одлучити којим путем ће се кретати Америка у наредних 50 до 100 година, односно, одредиће да ли ће у земљи превладати корупција или ће постати пристојна.

Каже да су противници актуелног предсједника САД, републиканца Доналда Трампа "веома коруптивни и да је гласање и пребројавање показало да су Трампова предвиђања била тачна да ће ови избори бити покрадени".

Међутим, Бекет је увјерен да ће то његов народ препознати и да ће и овога пута побједу однијети Трамп, јер, додаје, корупција никада не побиједи на крају.

Бекет наводи да није гласао на овим изборима, управо због тога што није био сигуран да ће се његов галс урачунати и да ће, можда, и он бити покраден.

Упитан како његови пријатељи у Америци гледају на тренутну политичку ситуацију у тој земљи, Бекет каже да су они мишљења да је "тотално лудило".

С обзиром на то да већ неко вријеме борави у Србији, којом је, каже, одушевљен, а највише нашим народом који описује као љубазан, гостољубив и отворен, коментарисао је и како Срби гледају на ове предсједничке изборе.

Додаје да није изненађен интересовањем које Срби имају за изборе у Америци, као ни бригом за резултатом, односно надом да ће побиједити Трамп, с обзиром на то да је Трамп најавио помоћ Србији у великим инвестицијама и питање је, истиче, шта ће с њима бити ако Бајден победи.

Иначе, Бекет је рођен у Сан Дијегу, граду у Калифорнији, има 36 година, по професији је ИТ стручњак који је у Америци радио у сектору сајбер безбједности.

Како му је тај посао досадио и постао рутина, одлучио је да путује, па је тако шест мјесеци провео на Балију, годину и по на Тајланду, а због ковида се на неколико месеци вратио кући, у Сан Дијего.

А онда је, више туристички, а и због отворених граница током короне, одлучио да посјети Србију, међутим, одушевљен Београдом и народом, одлучио је да остане.

Сада на својим друштвеним мрежама редовно промовише Србију, њену историју, културу, храну и позива своје пријатеље и колеге, дигиталне номаде, да је посете.

Тренутно овде има боравиште, нема трајну дозволу, а остаће докле му, каже, власт то дозволи. Жеља му је да Београду живи неко дуже време.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана