Америчка морнарица има још снимака НЛО-а, али не жели да их објави

ГС
Foto: Принтскрин

Америчка морнарице има у свом посjеду снимке неидентификованих летећих објеката, али их неће објавити јер би „нарушили националну безбjедност“.

Признање долази као одговор на захтjев сајта The Black Vault који се бави транспарентношћу података од јавног значаја и који је у прошлости објавио хиљаде докумената у вези са феноменом неидентификованим летећих објектима.

Захтjев америчкој морнарици поднет је у априлу 2020. године у складу са законом о Слободи информација, дан након што је морнарица скинула ознаку тајности са три снимка која су подигла велику прашину, које су снимили морнарички пилоти током сусрета са летjелицама које изводе физички немогуће маневре.

The Black Vault је захтjевао од морнарице да преда све НЛО снимке које има.

Сада су власти коначно одговориле и потврдиле да постоји још снимака сусрета са НЛО, али да не могу да их обjелодане због националне безбjедности, преноси РТС.

„Објављивање ових информација би нашкодило националног безбjедности јер би могле да пруже непријатељима важне информације о операцијама, могућностима и рањивости министарства одбране“, навео је Грегори Касон из америчке морнарице.

Додао је и да је морнарица могла да скине ознаку тајности са претходних снимака, тек када су они процурили у медије и о њома се дискутовало у јавном домену.

„Морнарица је тада процијенила да може и званично да објави снимке без даље штете по националну безбједност“, објаснио је Касон.

Оно што је посебно занимљиво јесте што је одговарајући на захтјев, морнарица није ни покушавала да прикрије постојање других снимака НЛО.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана