10 мистериозних фотографија за које још не постоји објашњење VIDEO

express.hr
10 мистериозних фотографија за које још не постоји објашњење VIDEO

На приложених 10 фотографија приказани су необични феномени, људи и прикази који ту не би требало да се налазе... Њихову аутентичност потврдила је и наука.

Погледајте видео који приказује необичне фотографије за које још не постоји неко логично објашњење. Превод снимка можете прочитати доле:

1. Мистериозна жена

На фотографијама снимљеним за време атентата на америчког предсjедника Џона Кенедија 1963. године приказана је жена која сама фотографише, док људи око ње бjеже у заклон. FBI је приказану жену тражио, али њен идентитет никада није откривен. Нису пронађене ни фотографије које је снимила.

2. Свjетла у Хесдалеу

С времена на вријеме у току године, на фотографијама снимљеним у норвешкој долини Хесдален појављују се необична и јарка свјетла. Спроведене су бројне студије како би се овај феномен објаснио, али научници и даље траже објашњење за њихову појаву.

3. Морско чудовиште острва Хук

Пар туриста уочио је 1964. године необичну појаву која је према њему пливала у заливу. Имала је облик великог пуноглавца, дужине око 25 метара. Туристи кажу да је створење, након што су снимили неколико фотографија, отворило своја уста и затим полако отпливало од њих.

4. "Свемирац" из Солвеј Фирта

Мушкарац који је 1964. године у Великој Британији фотографисао своју ћерку, примјетио је чудну појаву након што је развио фотографије - нешто што личи на астронаута. Он тврди да нико други није био у близини док је снимао фотографију, а стручњаци из компаније Кодак потврдили су да фотографија није обрађена.

5. Духови брода Вотертаун

Ово је једна од првих фотографија која приказује "духове". Снимљена је 1924. на америчком броду Вотертаун. Ријеч је наводно о двојици морнара који су недуго прије неног настанка умрли на мору у прилично бизарним околностима, а недуго потом се њихова лица појављивала на површини воде и пратила брод.

6. Сателит "Црни Витез"

Тамни, падајући предмет је 1960. године наводно ушао у орбиту Земље, а у то вријеме није било лансираних сателита нити је предмет идентификован као дјело људи. Од тада је наводно снимљен велики број фотографија који приказују сличан предмет у орбити који нестаје недуго након фотографисања.

7. Висеће тијело

О овој фотографији има врло мало информација, осим оне да се породица Копер уселила у нову кућу и снимала породични портрет. Након развоја фотографије, на њој је примјећено тијело које виси са таванице.

8. "Пирамида" на Мјесецу

Ову фотографију је снимила посада Апола 17 у близини стијене Геофон током њеног посљедњег љета на Мјесец. Фотографија је проглашена неважећом због превелике експозиције. Ипак, она није у потпуности празна, а прилагођавање контраста на њој открило је структуре на Мјесецу које личе на пирамиде.

9. Дух Годарове ескадриле

Ова фотографија снимљена је 1919. године, на дан сахране једног њеног члана, Фредија Џексона. На врху фотографије, иза задњег реда официра, назире се лице које су чланови ескадриле идентификовали управо као њиховог преминулог члана.

10. Мистериозни случај Елисе Лам

Овдје није ријеч о фотографији, већ о видео снимку из лифта којим се возила Елиса Лам пре него што је њено тијело пронађено у резервоару за воду на хотелском крову. Њена смрт је проглашена несрећом јер на тијелу нису пронађени трагови насиља, као ни присуство дроге или алкохола. На снимку се види како улази у лифт и понаша се врло чудно, скрива и маше рукама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана