Златибор - новогодишњи хит

Танјуг
Златибор - новогодишњи хит

Чачак - Према досадашњим резервацијама зимска сезона требало би да буде веома успјешна, с обзиром на то да је у овом моменту преко 90 одсто новогодишњих аранжмана распродато, рекао је данас директор Туристичке организације Златибора Арсен Ђурић.

Он је казао да је велико интересовање и за јануар када ће бити пуно гостију из Републике Српске, Црне Горе и Војводине, пошто је тада ђачки распуст.

"Првих 15 дана фебруара распуст је у Србији и већ има много резервација, тако да очекујемо да ће померање ђачког одмора у Србији допринети значајном продужетку зимске туристичке сезоне и да ће ударна сезона, трајати више од 50 дана", истакао је Ђурић и додао да ће то бити добро за сва туристичка мјеста и све туристичке посленике у Србији.

"Ми очекујемо наредних дана да ски центар Торник буде пуштен у употребу, прави се вештачки снег, јер нема довољно природног, мада најаве метеоролога кажу да ће око Нове године бити природних падавина, тако да ће ски центар радити у пуном капацитету са свим стазама, са бобом на шинама, и свим осталим садржајима", нагласио је Ђурић у изјави за Танјуг.

Он каже да ће ски стаза у самом центру Златибора за почетнике, рекреативце и дјецу бити у употреби са неколико малих лифтова и ски школама као и клизалиште на отвореном у средишту Златибора.

"За оне који не скијају постоји неколико опредељених стаза за санкање, а такође на располагању су и стазе за шетњу, за оне који не скијају и не санкају, како би уживали у благодетима Златибора", рекао је директор ТО Златибора.

Он тврди да је највише домаћих гостију, међутим све више посјетилаца долази из иностранства, посебно из бивших југословенских република, али и из Румуније, Бугарске, Русије, Њемачке, Холандије.

"Надам се да ће тако бити и убудуће с обзиром на то да смо имали изузетно активна промотивна дешавања у претходном периоду, после летње сезоне смо кренули са активном промоцијом на тржиштима у окружењу посебно Црној Гори, Румунији, БиХ и Македонији, и очекујем да са тих тржишта у овом делу сезоне буде значајан број гостију, рекао је Ђурић.

Он наводи да цијене на Златибору нису мијењане посљедњих неколико година, тако да постоји велики распон у зависности од врсте смјештаја и нивоа смјештајних капацитета.

Ђурић каже да је у приватном смјештају дневни најам апартмана од 20 до 50 евра, у зависности од величине апартмана, у хотелима и одмаралиштима на бази полупансиона у двокреветној соби од 2.300 до 7.000 динара, у зависности од хотела до хотела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана