Завирите у грандиозни хотел Свети Стефан, у коме туристи ноћ плаћају и до 3.500 еура...ФОТО

RFE
Завирите у грандиозни хотел Свети Стефан, у коме туристи ноћ плаћају и до 3.500 еура...ФОТО

Након седам година од приватизације, у априлу ове године коначно је завршена реконструкција гранд хотела на Светом Стефану који је по први пут отворен у пуном капацитету. Ако сте за луксузно љетовање на црногорском приморју, завирите у нашу фотогалерију!

Туристи који углавном бораве у хотелима тог познатог свјетског бренда, плаћаће свој боравак на острву од 900 - 3,500 еура за ноћ, а осим шест ресторана и три плаже, од овог љета ће садржајима за одмор додати и нови спа центар који се гради у стољетном Милочерском парку, уз Краљичину плажу, преноси Радио Слободна Европа.

Након седам година обећања, три отварања, промјене закупца и незадовољства грађана, реконструкција хотела Свети Стефан је званично окончана. И посљедњи извор спора са мјештанима изградња црквице на остацима некадашње Свете Госпође је завршен, па директор хотела Кевин Брук очекује да овај ексклузивни град оживи духом традиционалног црногорског села.

"Имамо дивног попа, оца Клемента из Манастира Прасквица са којим одржавамо веома добре односе. Он је задужен за ову цркву која ће бити отворена за госте, биће ту и кутија за прикупљање прилога за цркву, а отац Клемент ће ту држати богослужење повремено. Наша идеја је да Свети Стефан има атмосферу традиционалног црногорског села, а црква је његов важан дио", истиче Брук.

Овога љета у хотелима Светог Стефана и Милочера биће запослено око 350 угоститеља, од чега 90 посто домаћих. Но, о потамњелом сјају Светог Стефана говори и податак да се зараде неисплаћују редовно.

"За нама је тежак финансијски период и компанији чини све да испуни обавезе према запосленима. Током претходних пар мјесеци смо исплатили дио, али је преостало још неисплаћених зарада", каже Кевин Брук.

Гости очекују аутентичност

Отварање најпознатијег црногорског хотела ипак се дочекује са оптимизмом, јер добар букинг обећава бољи приход него лани. Први гости биће Јапанци и Хрвати но, у 50 вила на острву, 8 апартмана у Милочеру, 6 ресторана и 3 плаже уживаће највише туристи из САД, Велике Британије и Русије.

Боравак у минималистичким ентеријерима комбинације камена и дрвета плаћаће од 900 па до 3.500 еура за једну ноћ. Најскупљи апартман је некадашња Вила 118 која је преименована у Вилу Свети Стефан, каже PR Марина Рађеновић.

"Дакле, за ту собу цијена је 3.500 еура дневно, на два нивоа и има 165 квадрата и то је једина соба са приватним базеном. Интересантно је да је унутрашњи дизајн радила архитектонска кућа Денистон из Малезије и главни архитекта Жан Мишел Гати и они су унутрашњи дизајн базирали на историјској позадини острва тако да су хтјели дизајном да претворе рибарску кућу у гостињску собу. Зато и видите ове природне материјале и боје, мало рустичан изглед зидова и све је ту да с еуклопи у амбијент рибарског села", каже Рађеновић.

До почетка ове сезоне требао је бити отворен и новоизграђени спа центар тик уз Краљичину плажу. Имаће два спрата, 6 павиљона и велики базен. Марина Рађеновић из менаџмента Аман Свети Стефан води  нас кроз хотелске калете.

"Вила Милочер је фине дининг ресторан, Краљичина столица је рибљи ресторан, у ресторану Маслина је традиционална кухиња. Свети Стефан има пјацу и Аман сигнатуре ресторан гдје је на менију интернационална храна. Наши гости јесу захтјевни, али када је ријеч о захтјевима да пробају националну, традиционалну храну.

То су углавном гости који бораве по Амановим хотелима широм свијета и гдје год да оду они очекују нешто аутентично. Тако исто код нас", каже Рађеновић.

А ако сте и ви спремни за скупо и луксузно љетовање, хотел Свети Стефан засигурно је један од потенцијалних кандидата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана