Затвара се париски хотел Риц

Агенције
Затвара се париски хотел Риц

Париз - Престижни париски хотел Риц примиче своје посљедње госте 31. јула пред двогодишње затварања ради реновирања, преноси агенција Франс прес.

До сада се говорило да ће хотел само бити затворен у љето 2012. Власништво египатског милијардера Мохамеда ел Фаједа, хотел који се налази на тргу Вандом у срцу француске престонице има пет звездица, али још није добио ново уведено унапређење у палату.

До 31. јула гости могу да пробају јела шефа кухиње Мишела Рота или да преноће у хотелу уз цијену од 850 евра за бољу собу и 1.680 евра за апартман.

Према подацима хотела, клијентела Рица су 27 одсто Американци, 10 одсто Руси, осам одсто Британци, седам одсто Французи и шест одсто гости са Блиског истока.

"Неки су специјално резервисали за ту ноћ, али хотел још није пун", саопштено је из прес службе хотела и додато да се не припрема неки посебни догађај поводом затварања хотела. Хотел треба поново да буде отворен у лето 2014.

Послије доласка четири нова луксузна хотела у нешто више од двије године, којима управљају азијски ланци познати по свом квалитету, управе историјских хотела у Паризу одлучиле су да предузму велике радове за унапређење својих хотела.

Посљедња већа обнова Рица била је прије више од 30 година (1979) и потребно му је било подмлађивање, оцијенили су недавно стручњаци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана