Заборавите на море: "Купање" у пијеску је нови тренд ВИДЕО

Б92
Foto: Илустрација

Заборавите на океан, море, воду. У граду Ибусуки у Јапану, све је у вези са пијеском, и пијесак је на првом мјесту.

У земљи излазећег сунца, самураја и покемона, све је другачије, па је такав случај и са купањем

Плаже у граду Ибусуки се налазе на подручју познатом по вулканској активности, па их са разлогом називају центром и жариштем геотермалне активности. Већ висе од 300 година, Јапанци су на овим плажама у потрази за лековитим својствима песка, који својом топлотом од 55 степени Целзијуса и својим саставом од вулканских стијена чини чуда.

Данас, осим љековитости, овај пијесак се користи и у третманима лепоте, хидрирању коже, где вулканска испарења из пијеска враћају организму свјежину и младост. Дуж плаже су смјештени броји спа центри и хотели који су базирали своје послове на коришћењу ових природних својстава пијеска, па није чудно што поносно и љубоморно чувају и одржавају ове ресурсе. Сваки од хотела или спа центра посједује дио плаже о којој се брине, а боравак је дозвољен како гостима хотела, тако и свим осталим посјетиоцима.

Како се користе сви потенцијали које овај пијесак нуди? Врло једноставно, одлази се на плажу, обавезан је традиционалан кимоно који се носи (купаћи костим није дозвољен), сунцобран како би се заштитили од сунца, и пешкир. Остало је све индивидуално, одаберите место, и једноставно се опустите и легнете, а особље ће се побринути за остало. Фиксираће пешкир око око главе да спрече да тамни вулкански пијесак заврши на лицу гостију, и буквално ће вас лопатом закопати.

Третман траје до 20 минута, након чега госте чека туширање, па ултимативно искуство - купка у врелим вулканским извориштима, а касније се препоручује мировање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана