Забава за велике и мале

Цвија Мркоњић
Забава за велике и мале

Скијалиште Елдорадо се налази на јужном платоу испод масива Дахштајн у мјесту Рамсау у Аустрији. Данас је скијашки центар са најсунчанијим скијалиштима, скакаоницама и стазама за нордијско трчање. Свјетско скијашко првенство у нордијским дисциплинама 1999. године одржано је у Рамсау.

Ово величанствено мјесто, окупано сунцем, а окружено планинама, заогрнутим дебелим сњежним покривачем, испуниће свачије жеље. Уз пуно забаве и весеља овдје ће и велики и мали доживјети чаролију првих спустова, замаха и кривина. Популарно скијалиште је омиљена дестинација породица које желе да квалитетно и испуњено проведу зимске празнике.

И они који се први пут одлуче за одлазак на зимовање и пожеле да науче да скијају и уживају у зимским спортовима, добро су дошли у Елдорадо.

Стазе овог скијалишта су безбједне од лавина и врхунски припремљене, те су гаранција за њежне спустове. Њихово услужно и квалификовано особље на најбољи могући начин довешће на брдо сваког почетника и оне који су несигурни на скијама.

Жичаре су идеалне за дјецу, јер им олакшавају улазак у тај свијет, а смију се користити чак и без пратње одраслих. Дјеца, али и одрасли, припремају се за непроблематично коришћење мегажичара на оближњим скијалиштима.

Њихове жичаре налазе на на висини између 1.100 и 1.300 метара, те су врло прегледне и приступачне. Намијењене су вјежбању у долини.

Ова дестинација је позната и по томе што је не карактерише масовни туризам, те по томе што Елдорадове стазе нису уништене, што љубитељима зиме омогућава чисто уживање у скијању.

Ипак, ако нисте љубитељ зиме и сњежних радости, Рамсау можете посјетити и током љета, јер атракција и забаве не недостаје.

 

Љетовање

Рамсау је идеалан за оне који пожеле да море и лежање на пијеску замијене чистим планинским ваздухом и уживањем у зеленилу од којег застаје дах. Током љета нуди разне могућности рекреативцима, као што су пливање, одбојка на пијеску, планинарење, стреличарство, пењање у шуми високих ужади, вожњу моторима, обилазак сегвејем, те боравак у колибама. Најмлађи могу уживати у забавним парковима опремљеним ролеркостерима, трамболинама и другим вратоломијама.

 

Услуге        Цијене у КМ

Смјештај              од 200

Ручак                   од 20

Кафа                               4

Ски-пас                од 30 (по часу)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана