За најлуђу ноћ потребно од 200 до 1.100 КМ

Драгана Келеч
За најлуђу ноћ потребно од 200 до 1.100 КМ

Бањалука - У већини туристичких агенција у Републици Српској увелико су у понуди аранжмани за дочек Нове године, а најтраженије су европске метрополе, гдје је за прославу најлуђе ноћи неопходно издвојити од 250 до 350 марака.

Незабораван новогодишњи дочек туристичке агенције организују и на Сицилији, Куби, у Њујорку, Москви,
као и на крстарењима западним Медитераном, у Мароку, Дубаију, на Малдивима, али, како кажу, највише се продају аранжмани за одлазак у Европу, јер су цијене доста ниже.

У туристичкој агенцији "Цептер-паспорт" у Бањалуци кажу да за новогодишње путовање припремају и аутобус изненађења, за који је потребно издвојити 419 марака.

- Већ имамо доста заинтересованих клијената, који новогодишњу ноћ желе да проведу у неком европском граду. Највише се распитују за Будимпешту, а аранжман кошта 259 марака - истакли су у "Цептер-паспорту".

И у бањалучкој туристичкој агенцији "Смиљић" у понуди имају, како кажу, разноврстан програм групних путовања за дочек Нове године, па је тако за прославу најлуђе ноћи у Будимпешти потребно издвојити 349 марака, за Венецију 303, а за дочек на Златибору 254 марке.

- Дочек Нове године у Будви кошта 179 марака. Сви поласци за новогодишња путовања планирани су 30. децембра - казали су у овој агенцији.

У агенцији "Себастијан" у Бањалуци кажу да је међу најтраженијим аранжманима онај за Будимпешту, гдје је за четири дана потребно 245 марака, а иста цијена је и за Братиславу и Беч.

- Седам дана у Амстердаму кошта 445 марака, а два ноћења са доручком у Венецији 225 марака - нагласили су у овој агенцији.

И у туристичкој агенцији "Адријатика лајн" потврђују да је међу најтраженијим аранжманима одлазак у Будимпешту, који кошта 299 марака.

- За прославу новогодишње ноћи у Паризу, са поласком из Београда авионом, неопходно је 545 евра. У цијену је урачунато шест дана у хотелу са четири звјездице - истакли су у овој агенцији.

Тајланд

Дочек Нове године у Дубаију кошта 786 евра, а на Куби од 1.900 до 2.900 евра по особи.

Они који желе да новогодишњу ноћ дочекају на Тајланду морају да издвоје око 2.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана