Вила у којој је убијен Версаче постаје хотел FOTO

Daily Telegraph
Вила у којој је убијен Версаче постаје хотел FOTO

Скоро четрнаест година након што је чувени Ђани Версаче убијен на степеништу своје виле у Мајамију, то луксузно здање претворено је у раскошан хотел и ових дана примиће своје прве госте.

Познато под називом "Каса Касуарина", ово арт-деко здање није пало у заборав већ и данас блиста као један од највриједнијих драгуља Оушн Драјва у Мајамију, пише Дејли Телеграф.

Гламурозна вила од сада ће носити назив "The Villa by Barton G ", а за једно ноћење у њој потребно је да издвојите најмање 2.200 долара, у зависности од апартмана који желите да резервишете.

Вилу је у септембру 2013. купила породица Накаш, власници америчког ланца гардеробе "Jordache Enterpreises", и то по цијени од 41.5 милиона долара.

Они су одлучили да вилу претворе у хотел са десет апартмана, а интервенције које су унијели када је дизајн у питању су једва видљиве, како би се задржао непревазиђени стил који је Версаче уткао у свој дом.

Најмањи апартман у хотелу зове се Медаљон и површине је око четрдесет метара квадратних. Апартман Венера један је од највећих и простире се на 132 метра квадратна посједује две терасе са којих се пружа невјероватан поглед на океан.

У свим апартманима постоје купатила израђена од италијанског мермера, постељина је искључиво израђена од египатског памука, а гости имају ин а располагању уређене просторе за опуштање и забаву, базен, башту на крову хотела…

Они који не желе или не могу да приуште довољно новца за одседање у хотелу, могу да се задовоље посјетом ресторану "Il Sole", у којем се служи храна инспирисана Медитераном, а мени је креирао чувени шеф кухиње Скот Линквист.

Версачев дом постао је туристичка атракција Мајамија још за живота легендарног креатора. Међутим, након његове смрти 1997. године, када га је на степеништу виле упуцао серијски убица Ендрју Кунанан, вила је уцртана на мапу "мрачног туризма". Нови власници надају се да ће отварањем хотела вратити стари славу здању које и даље одише истим шармом и сјајем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана