Упознајте мистику Тајланда

novosti.rs
Упознајте мистику Тајланда

Београд - Новогодишње празнике многи ће дочекати у егзотичним крајевима. Повољни аранжмани за луксузни Дубаи, непоновљиву Кубу, шаролику Сри Ланку, увијек разноврсну Јужну Америку.

Љубитељи сунца моћи ће ове зиме да уживају у купању у топлим морима, и то по веома повољним ценама.

Дочек „најлуђе ноћи" у Дубаију, са сунцем и брчкањем на легендарној плажи Џумеира, кошта од 590 евра. У „Контикију" подсећају на то да туристи треба добро да проуче понуду за седам емирата у Персијском заливу, јер могу да добију попуст и до 600 евра! Ипак, највеће интересовање влада за Дубаи, трговачки центар у којем се туризам развија неслућеном брзином.

У овој оази луксуза тренутно су на попусту аранжмани за многобројне хотеле. Разумљиво, сви су луксузни. Издвајамо хотел „Мејдан", који је оличење луксуза и савршеног одмора јер су у њему задовољни и најзахтјевнији гости. Уочи новогодишњих празника, поласци за Дубаи су готово свакодневни, а аеродромске таксе износе 40 евра.

Друго најтраженије одредиште је Куба. До овог острва, и „мохито" коктела, може се отпутовати 28, 29. или 30. децембра, али и за Божић - 3. јануара. Одмор траје 16 дана, а поред купања у Варадеру, аранжман укуључује и одлазак у Хавану. За полазак 29. децембра може се остварити попуст од 100 евра.

Они који воле топлије крајеве могу у марту да виде и Јужну Америку (Перу, Боливија и Чиле), да се 14 дана одмарају у Доминикани или да новогодишње празнике прославе у Бразилу, са одмором у Бусиосу. И све то за 1.250 евра! У „Контикију" су већ припремили и аранжман за традиционални карневал у Рију који се одржава у фебруару. Занимљиво је да добре понуде има и Египат, јер новогодишњи аранжмани за Хургаду коштају већ од 390 евра.

У „Олимпик травелу" препоручују одмор од 15 дана у Тајланду с три незаборавна дана у Сингапуру. Ово путовање се зове „Мост на ријеци Квај", јер ће путници уживати не само у живописним храмовима и вожњи дрвеним чамцима по пијаци, већ и у путовању до легендарног моста на реци Квај (уз музику из филма) који повезује Мјанмар и Тајланд, а који је градило 16.000 заробљеника.

Путници „Олимпик травела" који се одлуче да Нову годину дочекају у „земљи слонова" доживјеће не само Сри Ланку и одмор у Когали, која има савршене плаже на Индијском океану, већ ће видјети и прелијепе будистичке храмове, моћне водопаде, насмијане домаћине и најљепшу свилу.

Туристичка агенција „Путник" за божићне празнике туристе води у Израел. Током шест дана боравка видјеће Тел Авив, Витлејем, Јерусалим, Галилеју, Мртво море и Цезареју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана