Упознај Српску- дигитална енциклопедија љепоте

RTRS
Упознај Српску- дигитална енциклопедија љепоте

Асоцијација истраживача "Упознај Српску" из Бањалуке на Дан Републике ставила је на располагање интернет корисницима истоимену веб страницу која је настала као резултат преданог рада групе ентузијаста географа и просторних планера.

Бавећи се научно-истраживачким радом на различитим подручјима у Републици Српској, након 10 хиљада пређених километара и више од 600 документованих локалитета са 48.000 снимљених фотографија било је немогуће не обликовати тај материјал на начин да буде доступан сваком ко жели да зна више о Републици Српској.

Слиједиле су двије године кабинетског рада, прилагођавање резултата истраживања едукативном и популарном стилу презентације који садржи фотографије са најважнијим подацима о локалитету, картографске и видео-записе.

"Посјетиоци сајта могу  кроз виртуелну презентацију да "обиђу" градове, природне атракције Српске, језера, баре и мочваре, пећине и јаме, биљни и животињски свијет, бање и љековите изворе, тврђаве и старе градова, вјерске објекате, знамените грађевине, етно и еко села, музеје, библиотеке и галерије", кажу истраживачи удружења "Упознај Српску".

Они наглашавају да је ово почетак представљања Републике Српске и њених вриједности и љепота, јер планирају да наставе са истраживањем и документовањем свега што може допринијети афирмацији природних, културних и туристичких потенцијала Републике Српске. Посјетиоци страници  www.upoznajsrpsku.com могу да приступе и на Фејсбуку и Твитеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана