УНДП у току јавни позив за инвестиције у рурални туризам

Srna
Foto: printscreen

САРАЈЕВО- Јавни позив за подршку инвестицијама у рурални туризам у БиХ, вриједности 3,5 милиона КМ, објављен је у оквиру пројеката које финансира ЕУ, саопштено је из Развојног програма Уједињених нација /УНДП/.

Сваки подносилац пријаве може аплицирати за бесповратна средства у износу од 50.000 КМ до 250.000 КМ без ПДВ-а. За сваки пројекат, подносилац пријаве и партнери морају обезбједити властито суфинансирање у износу од минимално 15 одсто укупног износа прихватљивих трошкова инвестиције без ПДВ-а.

Јавни позив расписан је у оквиру пројеката "ЕУ фор агри"/ЕУ4Агри/, "ЕУ фор агри рикавери"/ЕУ4Агри-Рековерy/ и "ЕУ фор бизнис рикавери" /ЕУ4БизнисРековерy/. Позив је, како се истиче, објављен с циљем развоја економских активности у руралним подручјима, стварања нових и очувања постојећих радних мјеста, те очувања природне и културне баштине, одговарајући уједно и на потребе за опоравком од кризе проузроковане ковид 19 пандемијом. Рок за пријаве је 7. март, а више информација доступно је на веб страници www.еу4бусинесс.ба.

На јавни позив се могу пријавити искључиво партнерства, која чине подносилац пријаве и минимално два партнера.

Подносилац пријаве може бити јединица локалне самоуправе и предузећа која се баве пружањем туристичких услуга, јавна установа и организација која управља заштићеним природним подручјима у БиХ, невладина организација и удружење са искуством у вођењу пројеката развоја и промоције туристичке понуде.

ЕУ4Бизнис је пројекат ЕУ којим се, како се наводи, настоји ојачати капацитет економског раста и запошљавања у БиХ унапређењем конкурентности и иновативности у одабраним секторима.

ЕУ4Бизнис је пројекат вриједан 16,1 милиона евра, од чега 15 милиона евра финансира ЕУ, а 1,1 милион евра Њемачка. Пројекат заједнички спроводе Њемачка организација за техничку сарадњу /ГИЗ/, УНДП и Међународна организација рада /ИЛО/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана