У којој земљи су цариници најнепријатнији?

Telegraph
У којој земљи су цариници најнепријатнији?

Било да је у питању наоружање или само један оштар поглед, службеници на граничним прелазима могу учинити улазак у неку земљу веома непријатним.

Умjесто топле добродошлице, на граничном прелазу неријетко нас сачекају непријатна искуства. Због тога је компанија IXP Висас истраживала гдjе су то цариници најнепријатнији, испитујући хиљаду и по људи који су обишли најмање десет земаља, преноси Гардијан. Истраживање је било усмjерено само на интернационалне аеродроме.

Сви анкетирани били су испитивани о својим искуствима преласка граница, а чак 61 посто њих изјавио је да се осjећао непријатно док је пролазио граничну контролу.

Скоро сваки други испитаник казао је да је најчешће одуство пријатног хумора оно што чини да се осjећају непријатно када улазе у нову земљу, или када је напуштају. Занимљиво је и да су многи испитаници имали приговор и на униформе које носе особе задужене за контролу, иако су оне прилично уједначене и прописано званичне у свим земљама.

Упркос осећају непријатности, две трећине испитаника сматра да је такав приступ цариника неопходан како би сигурност свих људи у земљи, и гостију и домаћина, била гарантована.

Листа десет земаља са најнепријатнијом контролом на границама изгледа овако:

1. САД – 22% посто испитаника сматра да су цариници на тамношњим аеродромима непријатни

2. Дубаи / Уједињени Арапски Емирати – 12%

3. Мексико – 9%

4. Канада – 8%

5. Јужна Кореја – 6%

6. Велика Британија – 5%

7. Израел – 5%

8. Пакистан – 4%

9. Венецуела –4%

10. Куба – 3%

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана