Trevolta - ви путујете, други плаћају

Tportal.hr
Trevolta - ви путујете, други плаћају

Некада су смjели авантуристи и истраживачи новац за своје подухвате тражили од окруњених глава и богатих мецена. Данас ће, чини се, до средстава моћи да дође било ко од нас, захваљујући интернету и групном финансирању.

Испланирајте несвакидашње путовање, а финансирајте га тако што ћете прикупити новац од људи које сте надахнули, пријатеља и спонзора. Тако се, отприлике, рекламира Trevolta, могући нови изданак све разгранатијег стабла званог платформе за групно финансирање.

Појединости о томе како би ова платформа требало да функционише засад има мало. Као на Kickstarterу и сличним платформама, понудићете своје путовање као пројекат, а остали корисници и спонзори донацијама ће помоћи при његовом остварењу.

У Треволти сугеришу како би добро могла да прођу несвакидашња, смијела, авантуристичка путовања, пројекти који ће надахнути људе и удахнути смисао нечему, као и путовања у сврху истраживања, образовања и томе слично.

Путовање ћете морати да документујете постовима, фотографијама и видео-записима на Треволтином блогу. Људи који ће вас финансирати моћи ће да затраже да нешто обавите током путовања, попут рецимо, фотографисања на сваком главном тргу сваког главног града у ком сте били. да ли ћете то учинити или не, биће препуштено вама.

За претпоставити је да ће се очекивати и промоција корпоративних спонзора који ће финансирати ваш подухват. Није изричито назначено, али пројекат оставља утисак да ће функционисати као маркетиншки алат за већ постојеће спонзоре.

Сајт још није покренут - затворена бета верзија наводно би требало да буде пуштена у погон ускоро – међутим, чини се како ће ова замисао пасти на плодно тло. Страница пројекта на Фејсбуку прикупила је од покретања више од 30 хиљада лајкова.

Да ли ова идеја може бити и остварена? Није незамисливо. Мат Хардинг је прије седам година својим смјешним плесом широм свијета, објављеним на ЈуТјубу, својевремено привукао корпоративног спонзора и довољно финансија за наставак путовања.

Постоји низ компанија које су склоне да своје брендове везују уз путовања и авантуризам, а којима би таква платформа добро послужила за филтрирање најзанимљивијих пројеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана