ТикТок пресудио: “10 нових свјетских чуда у 2022. години”

Г.С.
ТикТок пресудио: “10 нових свјетских чуда у 2022. години”

Представљамо вам најтраженије туристичке атракције према друштвеној мрежи ТикТок.

Нова студија коју је спровео Next Nacay, приликом које су комбиновали најтраженије атракције на ТикТоку са резултатима прегледа Трипадвајзора, временом, гужвом и приступачношћу открила је “нова свјетска чуда у 2022. години”.

1. Дизнијев свијет, Орландо, САД

Дизнијев свијет је невјероватно популаран и код дјеце и код одраслих, тако да није изненађујуће што се налази на овој листи. Ово је тренутно најпопуларнија атракција на ТикТоку са више од 8,6 милијарди прегледа.

2. Бурџ Калифа, Дубаи, УАЕ

Највиша зграда на цијелом свијету блиста као свјетионик преко пустињског неба и у стварном животу и у на мобилним телефонима широм свијета. Са 1,9 милијарди прегледа, небодер је друга најгледанија атракција на свијету.

Генерално, Дубаи је брзо постао популарна дестинација за путнике, поготово за млађе генерације.

3. Ајфелова кула, Париз, Француска

Да ли можете да се сјетите познатије париске атракције од Ајфелове куле? Од видео снимака романтичног торња у свим временским условима, укључујући и поглед на небо изнад Париза из унутрашњости структуре, Ајфелова кула се налази на трећем мјесту највољенијих атракција у свијету ТикТока, са више од 719 милиона прегледа.

4. Таџ Махал, Агра, Индија

Изграђена је као раскошни маузолеј за вољену жену цара Шах Џахана, а данас су тела њега и његове жене сахрањена управо овдје. То је једна од најпрепознатљивих атракција у читавој Индији и четврта најпопуларнија на ТикТоку, са 377 милиона прегледа.

5. Гранд Кањон, Аризона, САД

Геолошко чудо, које сваке године обиђе хиљаде посјетилаца, а неки од њих и подјеле своја искуства на ТикТоку са цијелим свијетом, па зато ова атракција има 273 милиона прегледа.

6. Булевар Стрип, Невада, САД

Булевар Стрип у Лас Вегасу је вјероватно једна од најпознатијих улица за забаву у САД-у, са јаким неонским свјетлима, обиљем забавног садржаја и више хотела него што можете да избројите.

Шеста најпопуларнија атракција је добила више од 259 милиона прегледа.

7. Голден гејт, Сан Франциско, САД

Мост Голден гејт је једно од најлегендарнијих дјела архитектуре на Западној обали.

Без обзира да ли су у питању призори моста окупаном у сунцу или како се промаља кроз маглу, Голден гејт на ТикТоку има невјероватних 118 милиона прегледа.

8. Хуверова брана, Невада, САД

Са скоро 70 милиона прегледа, Хуверова брана је осма најпопуларнија атракција на ТикТоку. Приближно седам милиона људи посети ово чудо инжењерства сваке године, тако да се препоручује да се ова локација посјети током зиме, када је вријеме боље и гужве су мање.

9. Национални парк Јосемити, Калифорнија, САД

Национални парк Јосемите је запањујуће чудо природе које заслужује признање друштвених медија које добија, а на ТикТоку има 59 милиона прегледа.

10. Стоунхенџ, Солсбери, Енглеска

На крају, десета најпопуларнија атракција широм свијета на ТикТоку је Стоунхенџ. Овај мистериозни комад архитектуре привлачи гомилу туриста сваке године, ал његов простор на ТикТоку је добио скоро 52 милиона прегледа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана