Свети Стефан под кључем овога љета?

Срна
Свети Стефан под кључем овога љета?

ПОДГОРИЦА - Компанија "Аман", која управља елитним црногорским хотелским комплексом, град-хотелом "Свети Стефан" и Вилом Милочер, неће овог љета отварати своје објекте, а радници су упућени на одмор, пишу Вијести.

Више запослених је саопштило овој редакцији да им је то предочено на састанку у понедељак и да им је речено да ће у року од десет дана добити више информација о плановима за овогодишњу сезону.

Те информације, међутим, Вијести нису могле да провјере у компанији "Адриатиц пропертиес", која је закупац хотелског комплекса Свети Стефан – Милочер, јер извршни директор Горан Бенцун није одговарао на телефонске позиве и поруке.

Лист додаје да је, према незваничним информацијама, радницима наводно речено да покушају да пронађу други посао јер ће са више од стотину њих бити раскинути уговори.

Да би "Аман" могао да напусти Црну Гору, напомиње се даље, најавио је крајем априла шеф државе Мило укановић.

У тексту се подсећа да је та компанија натурализованог Црногорца, грчког бизнисмена Петроса Статиса, још 2007. године добила од државних хотелских компанија ХГ Будванска ривијера и ХТП Милочер у 40-годишњи закуп највећи туристички бренд.

"укановић, који је у пријатељским везама са Статисом, казао је тада да је разговарао са туристичким инвеститорима у Црној Гори и да је од њих чуо ''запрепашћење и страх од онога што су видјели посредством телевизијских камера са Милочера и Светог Стефана''", пишу Вијести.

Тих дана, мјештани Светог Стефана и Пржна су срушили ограду која води ка најљепшој црногорској плажи – Краљичиној плажи, коју је, како наводи редакција, нелегално поставила компанија "Адриатиц пропертиес".

Одлука "Амана" да пошаље раднике на одмор и да хотелски комплекс први пут током љета буде по кључем, негативна је порука у сусрет главној туристичкој сезони од које, након прошлогодишњег краха, комплетна црногорска туристичка привредна очекује да ће бити добра и да ће им омогућити да "преживе до наредне сезоне", оцјењује лист.

Такође примећује да, док се и даље спекулише да ли ће популарни Светац заиста бити под катанцем, компанија "Адриатиц пропертиес" не одустаје од пројекта градње новог хотела Краљичина плажа и депаданса са становима за тржиште у Милочерском парку, чему су се успротивили Општина Будва и мјештани који су у протеклих годину дана у неколико наврата позивали владу и организовали протесте да се заустави градња.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана