Свети Стефан отворен послије седам година

slobodnaevropa.org
Свети Стефан отворен послије седам година

Након седам година од приватизације, коначно добра вијест са Светог Стефана - завршена је реконструкција град хотела који је по први пут отворен у пуном капацитету и дочекује прве госте, пише slobodnaevropa.org.

Туристи који углавном бораве у хотелима тог познатог свјетског бренда, плаћаће свој боравак на острву од 900 - 3,500 евра за ноћ, а осим шест ресторана и три плаже, од овог љета ће садржајима за одмор додати и нови спа центар који се гради у стољетном Милочерском парку, уз Краљичину плажу.

Након 7 година обећања, 3 отварања, промјене закупца и незадовољства грађана, реконструкција хотела Свети Стефан је званично окончана.

И посљедњи извор спора са мјештанима изградња црквице на остацима некадашње Свете Госпође је завршен, па директор хотела Кевин Брук очекује да овај ексклузивни град оживи духом традиционалног црногорског села.

- Имамо дивног попа, оца Клемента из Манастира Прасквица са којим одржавамо веома добре односе. Он је задужен за ову цркву која ће бити отворена за госте, биће ту и кутија за прикупљање прилога за цркву, а отац Клемент ће ту држати богослужење повремено. Наша идеја је да Свети Стефан има атмосферу традиционалног црногорског села, а црква је његов важан дио - истиче Брук.

Овога љета у хотелима Светог Стефана и Милочера биће запослено око 350 угоститеља, од чега 90 посто домаћих.

Но, о потамњелом сјају Светог Стефана говори и податак да се зараде неисплаћују редовно.

- За нама је тежак финансијски период и компанији чини све да испуни обавезе према запосленима. Током претходних пар мјесеци смо исплатили дио, али је преостало још неисплаћених зарада - каже Кевин Брук.
Гости очекују аутентичност

Отварање најпознатијег црногорског хотела ипак се дочекује са оптимизмом, јер добар букинг обећава бољи приход него лани.

Први гости биће Јапанци и Хрвати но, у 50 вила на острву, 8 апартмана у Милочеру, 6 ресторана и 3 плаже уживаће највише туристи из САД, Велике Британије и Русије.

Боравак у минималистичким ентеријерима комбинације камена и дрвета плаћаће од 900 па до 3.500 еура за једну ноћ.

Најскупљи апартман је некадашнај Вила 118 која је преименована у Вилу Свети Стефан, каже ПР Марина Рађеновић.

- Дакле, за ту собу цијена је 3.500 еура дневно, на два нивоа и има 165 квадрата и то је једина соба са приватним базеном. Интересантно је да је унутрашњи дизајн радила архитектонска кућа Денистон из Малезије и главни архитекта Жан Мишел Гати и они су унутрашњи дизајн базирали на историјској позадини острва тако да су хтјели дизајном да претворе рибарску кућу у гостињску собу. Зато и видите ове природне материјале и боје, мало рустичан изглед зидова и све је ту да с еуклопи у амбијент рибарског села - каже Рађеновић.

До сезоне ће бити отворен новоизграђени спа центар тик уз Краљичину плажу.

Имаће два спрата, 6 павиљона и велики базен.

Марина Рађеновић из менаџемнта Аман Свети Стефан нас води кроз хотелске калете.

- Вила Милочер је фине дининг ресторан, Краљичина столица је рибљи ресторан, у ресторану Маслина је традиционална кухиња. Свети Стефан има пјацу и Аман сигнатуре ресторан гдје је на менију интернационална храна. Наши гости јесу захтјевни, али када је ријеч о захтјевима да пробају националну, традиционалну храну. То су углавном гости који бораве по Амановим хотелима широм свијета и гдје год да оду они очекују нешто аутентично. Тако исто код нас - каже Рађеновић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана