Сунчев брег - рај Црног мора

Јелена Бјелица
Сунчев брег - рај Црног мора

Сунчев брег је мјесто са најдужом и најширом обалом у Бугарској по којој се простиру безбројни хотели између пјешчаних дина. Ово љетовалиште дефинитивно оправдава своје име, јер у периоду од маја до октобра има више од 1.500 сунчаних часова.

Један од највећих туристичких центара јужне Бугарске лоциран је на обали живописног залива на 35 километара од града Бургаса. Сунчев брег је најпознатије и најпопуларније одмаралиште Бугарске, као и најмодерније љетовалиште на Црном мору.

Љетовалиште има више од 800 хотела, више од 130 ресторана и безброј кафића и клубова.

ПРЕЛИЈЕПА ПЛАЖА ОД ситног златног пијеска у дужини од девет километара, састављена од дина, представља природни феномен.

Обалу карактеришу дуге пјешчане плаже боје злата и мирне увале. Вода је провидна и мањег салинитета него Медитеран.

Захваљујући својој љепоти, дугим пјешчаним плажама, чистом мору, мноштву хотела свих категорија, базенима, дискотекама, ресторанима, бутицима, забавним парковима за дјецу и другим садржајима Сунчев брег с правом носи епитет рајског мјеста на Црном мору. Идеално је мјесто за одмор.

ЉЕТОВАЛИШТЕ НУДИ ВЕЛИКИ избор услуга и забаве како за одрасле особе, тако и за дјецу. Широк асортиман понуде разних ресторана, механа у националном стилу, гдје се могу конзумирати јела бугарске националне кухиње као и кухиње егзотичних држава, барови са забавним програмом, ноћни клубови, казина, дискотеке, кафе посластичарнице.
Чаролија и романтика Сунчевог брега освојиће свакога ко ријеши да себи приушти задовољство и отпутује у ово црноморско љетовалиште.

У Сунчевом брегу кафићи, дискотеке, барови на плажи раде до јутарњих часова, па је ово мјесто пун погодак за групу младих пријатеља која креће на одмор.

САМО МЈЕСТО нема много становника, али током љетних мјесеци туриста има на хиљаде и хиљаде, из свих крајева свијета.

Овдје се одржавају многи музички фестивали, модне ревије и бројна такмичења.

Са јужне стране Сунчевог брега налази се Несебар - древни град који се од 1983. године налази на UNESCO-овом списку свјетске баштине. Ово је идеално мјесто за заљубљенике у историју, град богатог античког насљеђа.

Несебар је архитектонски и историјски музеј бугарске културе, до којег можете доћи локалним аутобусом и таксијем, јер је удаљен само пет километара од Сунчевог брега.

Историја

Изградња љетовалишта почела је у комунистичко вријеме, 1958. године. Грађевински радови почели су на мјесту гдје су се налазиле двије старе бушотине, одакле се Несебар снабдијевао водом у античко доба и средњем вијеку.

Захваљујући, прије свега, пријатној клими, Сунчев брег је постајао све популарнији, а први су га "открили" Нијемци. У посљедње вријеме љетовалиште привлачи пажњу Ираца, Британаца и Данаца.

УСЛУГЕ                                    ЦИЈЕНЕ

Седмодневни аранжман  од 300 КМ

Сок                                           од 2 КМ

Пица од 6 КМ

Изнајмљивање лежаљки  од 7 КМ

Улазак у клуб                         од 5 КМ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана