Стјуардеса открила када је најмање стресно путовати авионом

Klix.ba
Foto: rd.com

Доба дана у којем летите авионом врло је важно уколико желите да имате што бољи третман посаде на лету.

Стела Коноли, бивша стјуардеса, открила је да однос посаде према путницима није увијек исти. Коноли је раније радила као стјуардеса на летовима из Њујорка казала је да су ранији летови боља опција па потом образложила и зашто.

"Ранојутарњи летови су најбољи, готово увијек стижу на вријеме, стога бисте могли избјећи стресне ситуације. Желимо се вратити кући или доћи до наших одредишта једнако као и ви. Срећнији смо ако лет полијеће на вријеме", казала је.

Такође, истакла је да ранији летови не значе само љубазније особље, већ и много чистије авионе за које је мања вјероватноћа да ће каснити.

"Како дан одмиче, ако један лет касни, већа је вјероватнћа да ће други летови бити одгођени. Препоручујем рано летење", додала је те истакла да вријеме кашњења може се повећавати од шест ујутро надаље.

На страници FiveThirtyEight налази се графикон који показује да је просјечно кашњење лета само осам минута у 6 ујутро, а у 18 сати достиже чак 21 минуту.

Према Националној лабораторији за озбиљне олује постоји мања вјероватноћа да ћете доживјети турбуленције уколико летите рано ујутро. Разлог томе су грмљавине које се чешће догађају у послијеподневним сатима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана