Стазом кроз облаке: Свијет из другог угла

Агенције
Стазом кроз облаке: Свијет из другог угла

Када би се име кинеске планине Тијанмен превело, значило би "Небеска капија". Тај назив је добила због великог расцијепа у средини стијене који дјелује попут сјаја портала друге димензије.

Тијанмен се налази у Националном парку Џангђијађије, а како би људи били надомак "Небеске капије", направљена је стаза која окружује планину. Стаза је направљена тако да сви имају прилику да обиђу национални парк из потпуно другог угла.

Стаза дјелује веома несигурно, самим тим што је на тој висини, али за адреналинске зависнике ово је идеална прилика да "прошетају кроз облаке". Налази се на више од 1.400 метара висине, а чак и да се не плашите висине, овдје би вас ухватила језа.

Али они који не страхују да ће стаза пасти и који умјесто о несигурности размишљају о ономе што их окружује, уживају у погледу на околне планине, али и на природу која сасвим другачије изгледа када је посматрате са те висине.

На тој висини се догађа и да облаци окруже планину и заклоне поглед ка зеленилу, али они којима се то догоди увијек могу да се хвале како су заиста били међу облацима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана