Стара планина: Ледени водопад као из бајке

Танјуг
Стара планина: Ледени водопад као из бајке

Залеђени водопади на Старој планини привлаче све више туриста на једну од најљепших српских планина, нарочито оне жељне авантуре и уживања у нетакнутој природи.

Осим прољећа, љета и јесени, многобројни старопланински водопади постају права туристичка атракција и током зиме, с обзиром на то да су у том периоду углавном потпуно залеђени и представљају права ремек-дијела природе, каже за Таијуг лиценцирани планинарски водич из пиротског Планинарског клуба „Видлич“ Роберт Илић.

„Иако уме да буде изузетно сурова, током зимских мјесеци Стара планина је препуна бајковитих предела и пејзажа. Један од бајковитих предела Старе планине је и Арбиње, где се налази водопад Тупавица. Овај водопад, један од најлепших у Србији, веома је посећен током пролећа и лета, али је постала права атракција и током зиме када је водопад залеђен у потпуности“, објаснио је Илић.

Он додаје да је све већи број планинара заинтересован за зимски обилазак водопада, али и за пењање уз зелеђене водопаде, наравно уз одговарајућу опрему.

Осим Тупавице, најинтересантнији водопади за зимски обилазак су Чунгуљ и Пиљски водопад на Старој планини, рекао је Илић.

Тупавица је водопад висок двадесетак метара, и свакако је један од најљепших у Србији. Налази се на око четири километара узводно од села Дојкинци у самом срцу Старе планине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана