Шта годину дана пјешачења учини човјеку? VIDEO

Index.hr
Шта годину дана пјешачења учини човјеку? VIDEO

Кристофер Рехаге 2008. године пjешачио је Кином и тако прошао више од 4.500 километара.

Читаво то вријеме пустио је да му расте брада и коса, а сваки дан се снимао да би на крају све склопио у "timelapse" видео који управо осваја свијет.

"Након једне године планина и пустиња схватио сам...Израсла ми је дуга брада", објашњава Рехаге на почетку видеа који је назван "Најдужи пут".

Рехаге је 2007. смислио луди план: ходати од Кине до родне Њемачке. То му није успјело, али његово је путовање почело 9. новембра те године, на 26. рођендан, а завршило у Урумљију 4.500 км даље годину дана касније. Путем је пролазио кроз све временске прилике, што се јако добро види у видеу у ком је скупљено више од 1.400 фотографија од укупно 30.000 које је снимио током путовања.

Оно што је на њега остаивло најдубљи утисак су биле реакције људи: "Проклето волим кад ми људи кажу да ће слиједити сваки свој сан и притом као да ми машу док се журе да изађу кроз врата. Возити бицикл кроз Азију. Ходати кроз Африку. Преселити се у Кину. Уписати се у програм размјене. Дати отказ и наћи нови посао. Купити фото апарат и сликати. Волим ствари које долазе из срца", поручио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана